...tiksuvad liiliad õitsemist...

ikka vähehaaval ja ühekaupa. Otsi siis neid õisi nagu  rosinasid nõukaaegse saia seest.

10.07
Umbes nii üheksapaiku lõpetas sadamise aga kõik on nii põhjalikult märg ja kuivatavat tuult ei ole kusagil. Tubased mängud. naris sügavkülma. Mullused mamuujäägid sügavkülmas blenderis talvisteks smuutisegudeks. Päeva päästjateks täna Aidi ja Ott. Pildistamise jaoks liiga pilves ja õhtusest niitmisest ei tule ka midagi välja. Lihtsalt märg ja punkt.

11.07
Ei olegi mingeid sademeid. Kas antaksegi lubatud kuiv päev. Taevas on küll selline kahtlane. Heinamaad vajaksid niitmist. Kohati hakkab juba üle pea kasvama. aga selleks on hommikul liiga märg. Hekipeenar ootab jätkamist. Seega sammud sinnpoole. Enne ikka mõned pildid ka. vähemalt fikseeriks uued avanejad enne kui jälle päris pilve ja pimedaks läheb.
Liiliaid tuleb aina juurde. Mõned neist.
´Latvia ` A plahvatas

´Ema Süda ` A

´Dundari Dandari ` A on üks ütlemata toreda nimega tore liilia

´Nochka `

Mul on üks müstiline kommeliin. Kunagi ei tea kas see tuleb ja kunagi ei saa aru  kuna äkitse olemas on. väike aga tubli. Ainult paljuneda ei taha sugugi või on see järelkasv nii kribu, et saab tahtmatult ära rohitud.
virgiinia kommeliin Commelina virginica

Esimene kõreliilia on laialehine. Teisteni läheb veel ilmatu aeg.
Tricyrtis latifolia ´Yellow Sunny `

kesksuve küllus

12.07
Taevas on küll selline kahtlane aga ei saja ja on tegelikult lootust, et tõesti ei hakkagi. Sirge siht hekipeenrasse. sealne SOS võtab veel mitu päev. Eriti see nupumäng kui lillekesed kõrge heina seest leitud. No paar pilti võib ikka teel sinna teha.
ära küsi mis astilbe nimi on 

ja hortensiad hakkavad juba tasapisi liigutama, esiplaanil ´Wim`s Red `

Muhediku ´Orhidee `

veel üks karvase päevakübara nägudest

ma lihtsalt püherdaks nende ees

eelmisel aastal jäi see kadunuks aga oma suureks rõõmuks leidsin täna, et on ikkagi olemas
´Strawberry Shortcake `

´Secret Lust ` on alguses täiesti normaalne siilkübar aga kus pärast läheb puhvi !

Ja tegelikult pidaski kuiva päeva. No lõpuks natuke hakkas tibama. me Sassiga ei teinud enne väljagi kuni mul selg juba märjaks kiskus ja Futu blogilugu meenus. See, milles Härra Tibu resümeeks oli: ´NÕME ` kui asi lühidalt kokku võtta. Kobisime tuppa. 

13.07
Mis kaunis hommik. Isegi öine temperatuur oli 10 ja natuke peale C. Ikka otsejoones hekipeenrasse. Õnneks oli vahepeal meeldivat seltsielu. Muidu oleks vist hooga teise ringi ka peenrale peale teinud. Kui mutt ikka hullunult rohima hakkab siis on kõik võimalik. Nojah, nupumäng veel ka vaja seal mängida. Pean nentima, et mul on vist siilkübaraid juurde vaja. Või ka midagi muud aga sellist, milledel madalad lehed ja pikk õisikuvars. Minu suureks rõõmuks jääb ka kukekannuseid alles. Kõik ei ela okaspuude seljas. eks selle peenra tõstmised lähevad ilmselt pea sügisesse välja. ei hakka ju suuri õitsvaid päevaliiliapuhmaid praegu liigutama. Iirised saavad küll õigetesse paikadesse.
Enne tubastumist paar pilti ka.
Futu nimeta liilia on sel aastal madal aga sellegipoolest tuleb õisi palju ja ilus on ikka

Muhediku ´Markiis ` (loodan, et ikka õige silt õige taime juures )

´Fanny Girl ` LA

mine või hulluks, silt kadunud ja pole nagu ka varem olemas olnud aga sellist pole viimase satsiga ostnud ka, teab keegi ehk midagi kosta ?

14.07
Hommik on paljulubav. Pole isegi kahtlaste pilvede sõudu. Aga eks ilma saab kiita ikka alles õhtul. Sain ära kõbida Mustika mälestuspeenra, selline jupike hekipeenra otsas kahe kadaka vahel. Ühtlasi ka kadakad viisakamatesse mõõtmetesse lõigata. Ja siis hakkas tibama. Ülo arvas, et võiks võtta võiku, et pole mõtet ju ka märjaks saada. Pärast jälle. Aga see pärast jäigi tulemata. Just siis kui juba tahenes viskas järgmise törtsu vihma ja nii see päevake läks.  Mis sa siis ikka teed. Toitlustusprogramm talveks. Õnneks olid toas mõned söögiviljanduse tulemid. Esiteks supisegu. Siis juba naerid. Ikka sügavkülma. Edasi mustrõigas. sügavkülma riivitult. siis lasin Ülol vihmavahes nuikapsaid tuua. Jälle sügavkülma. Leidsin kiirelt paari pilti tehes tagaaiast esimesed puravikud. Tegin kiire kontrollsõidu.Leidsin veel 1 puraviku ja ühe pilviku 😉 Aga hakkab juba looma.
Ülol oli vaikne nädalavahetus, st. valve ja ta rahustas närve aiatööga. Kõik suured ohakad, mis ta iganes leidis, ikka veel lõikamata pojengide õied, mööda aeda laiavad robiinia kasvud... Ta tegi sellise hulga nii tänuväärset tööd, et mul pole enam põrmugi kahju talle varu Muhkura ostmisest 😋 Aga ma olen tõesti väga tänulik ja õnnelik.
Ilmad on ebajuulilikukt jahedad. Päeval pole vigagi, mulle paras aga ööd on meil olnud +10 C piirimail, siia sinna. Kõrvitsalised kiduvad. Ja sügisepaanika tuli. Sügis on küll minu lemmik aastaeg aga mitte juuli keskel.

Liiliaid tuleb juurde. Mõned neist. viis Tiny-t on nüüd nähtud aga kus on kuues ? Ikka veel ei ole leidnud aga eks need ole ikka madalad ka.
´Tiny Shadow ` A aga kuidas need õied peaks ära mahtuma

´Rozovaja Dõmka ` A

´Nutmegger ` A olen täielikult turbanite fänn

´Jolanda ` A

´Rubina Nakts ` A  väga äge sort

´Aelita `ja karvane päevakübar, all paremas nurgas lauk ´Spider `, mis ka peale õitsemist on tore

karvasest päevakübarast ma ei tüdine

Ka flokse hakkab tasapisi juurde tulema. Üks tore, alati terve ja jõuline lemmik.
´Miss Jill `

Peacock ´Purple Bicolor `

Sweet Summer ´Ditoran `

Männasmailaste juures püherdaks. Iga juures eraldi ja siis veel kõigi auks korraga. 😊

Üks vinge kukehari on Teresalt saadud seemik. 
´Teresa Vinge `

´Dancig Summerbird `i kohting kukekannusega

suur suvi

viljakas vürtspõõsas Calycanthus floridus on sel aastal kuidagi silmatorkavam kui varem

väga lõhislehine halli lepa vorm alnus incana f. angustissima

´Robusta `

Meeriga seenesafaril

Sellised siis tänased meeleolud ja minu pilgupüüdjad

5 kommentaari:

  1. Ei väsi kordamast, on sul seda staffi, mida kaifida. Seal ei jõuagi neid taimi ühe päevaga üle vaadata. Nii hullult võimas on ikka 😊

    VastaKustuta
  2. Liiliaid peabki palju, väga palju olema 😁
    Kylluslik ja põnev on teil seal. Jõudu ja värki aasta kiireimal õitseajal toimetamiseks!

    VastaKustuta
  3. Liiliad on imelised, aga nende komme mõnel aastal üldse mitte maa seest väljuda on mu nimekirja nii lootusetult sassi löönud, et enam ei teagi mis on ja mida pole. Eelmisel suvel õitsesid uhkelt OT hübriidid, sel aastal ruulivad aasia liiliad ja trompetid. Lilium speciosum on muidugi kuulikindel, talle ei loe miski, alati rivis. :)

    VastaKustuta
  4. Äkki on see nimetu oranž Tiigi tänavast? Mul seal oli mingi selline. Aga ma ei mäleta, kas sai sibulat toodud või mitte...

    VastaKustuta