...kulgesid peojärgselt viimased juulipäevad


29.07 
Kulgesin ja unistasin, istutasin hädalised, ikka veel kulgesin ja unistasin, et on selline puhkepäev või midagi. Ja siis meenus, vaja ju niita. Õnneks igal pool enam nii väga midagi niita polegi. Sain 5 tunniga hakkama.
Vaatan hardunud pilgul oma uusi nunnusid ja otsin neile parimat kohta. Futult tulnud lahe kuusk, Eestist leitud vorm. Vajas uut kodu ja kuidas siis sellist mitte vastu võtta! Istutatud. Kirdekülge.
hariliku kuuse vorm Picea abies f.
Kasutasin ära Helenit ja lasin tal Calmiast kaks kuuske osta.Need ootavad veel potis.
harilik kuusk Picea abies ´Jana `

serbia kuusk Picea omorica ´Valenta `

Natuke lilli ka mis vahepeal on ilusaks läinud.

kare päikesesilm Heliopsis helianthoides ´Summer Pink `

must upsujuur Veratrum nigrum

Lilium ´Flashpoint ` OT

Lilium ´Friso ` OT

Muhediku ´Rainer `

Muhediku ´Kardinal `

pidanuks olema oranž ämblik aga vot ei ole aga sellest pole midagi, sest ka kollasena on see ilus ja kõige lahedam ämblik minu meelest

Varusin kasutaimede saaki, et lubatud saabuvad vihmad toimekalt üle elada (kuhu saabuvad ja kuhu mitte). Olen usu täielikult kaotanud.

30.07
Pilves, lootusrikkalt. Mitmelt poolt on tulnud vihmateateid juba hilisõhtust saati. Lõpuks hakkas udutama, Imepeenelt, näha ainult treenitud silmaga. Siis läks juba sujuvalt seenekaks üle ja lõpuks isegi vihmaks. Lausa 2,5 tundi oli vihma visiit. Seejärel jälle udu. Kõige hädalisemad said eluliselt olulist janukustutust. Sügavkülma sai porgandit ja supisegusid.

31.07
Edasi oleme siiani jälle kuival. Pilves on, äkki ikka midagi veel tilgutatakse. Plaanis tegelda kasvukaga ja selle ümber ja seoses töödega. Natuke külvata. Redist (esimest korda elus külvasin redist lindil, 3 m sai), Pulsatillasid  ja Stipa barbatust.

tegin siis ka Karini moodi ja jätsin stepirohu seemnetele sabad taha
Kui kõiki kokku hamsterdatud karukellasid külvasin tabasin end mõttelt, et kui meie kõigi külvid õnnestuvad, siis kuhu me need kõik paneme 😕
 Pista põske mõned viinamarjad, taltsutada tomateid ja taimeplatsis on tibusid, mis tahavad suuremat potti. Viimane aeg, eksole.
nende all ma kasvukas istun ja näpsin pähe tonksivaid kobaraid lühemaks

Istutasime kokku kaks (nimesid teab vaid tuul ja võib-olla ka Tii, kelle pistikutest need on saadud. Tundus, et vaid üks läks kasvama aga ühel ilusl päeval avastas Ülo ka sinised kobarad. Järelikult on teine ka elus
Uduvihma anti, jupiti. Piisavalt, et oleks vastikult märg toimetada aga kastmise mõttes nothing. Öelda, et ilma nagu ei saa ka aga saanud pole eriti midagi. Selline imelik suvi siis sel aastal aga millisel aastal see suvi miskitpidi imelik ei oleks.😃😃😃
Kuivatasin tomatit. Mul nüüd uus ja suurem massin. Pool talvevarust on ühe korraga käes. Pool põldoast ootab kõdrimist. Kohe mitte ei viitsi.
ostsin kevadel igavese hunniku OT rühma liiliaid. Nüüd kui need järjest avanevad hakkan erinevusi otsima. Paraku on sarnasusi rohkem 😏
Lilium ´Robina ` OT on juba vana asukas

Lilium ´Avocado ` OT oli üks esimesi teadlikult ostetud selle rühma esindaja

Uued 
Lilium ´Carbonero ` OT reaalis siiski punakam

Lilium ´Amarossi `OT

Lilium ´Fujian ` OT

Lilium ´Touchstone ` OT

Hämarus sobib mõnele enam kui suur valge.
floks ´Blue Paradise ` 

Selline oli siis juuli, mis lendas turbokiirusel ajalukku.


1 kommentaar:

  1. Juuli vuhises tõesti kiiresti mööda. Ossa KUI sinine ikka õiges valguses. :) Meil tema veel ei õitse. Aga mõned varasemad juba küll.

    VastaKustuta