...on märts ja see on ikka kevadkuu alla käinud...

 ...meie arusaamisel. Ja kevade pale tuleb talve tagant ning lume ja jää alt aina enam nähtavale. Esimesi õisi veel otseselt ei ole, üks lumeroos peaaegu on ja lumekupu kollased ninaotsad ka. Millegi pärast on meie varakevadised sibulikud tuisu teedele alati jalgu jäänud ja nende kohal on veel lund aga küll need tulevad. Varsti. Sinilillede plats, see kõige suurem on küll juba täitsa lumeta.

01.03.  Väga päikseline ja kevade nägu, märtsi esimeseks päevaks igati kohane.

02.03. Poolpilves või tegelikult lausa kolmveerandpilves. 

Kusti testib uusi võimalusi. Paistab, et sobib.

03.03. Pilves, vaevalt plusspoolel aga siiski mitte ka miinuspoolel ja sulamine toimub. Elule annab juba mitmendat nädalat hambaarst. Tänu super toredale ja ka väga oskajale hambaarstile polegi see nii jube kui võiks olla. Täna jälle kohtusime. Küll mässas aga ära tegi 😀
Üks laud akende reast väljapoole sai valmis, vist.
nimi võiks olla Rännak

04.03. Päike aga üpris jahe. Loen suurepärast raamatut ´Garpi maailm`. Autor John Irving Tänu õhulisele kujundusele on see 800 lk. Kui tekst kokku suruda siis ehk 100 lk vähem. Aga see pole see, millest tahtsin kirjutada. Kusagil 200-l leheküljel tabas mind kohutav kahjutunne, et see raamat saab otsa. Enamasti olen ma pigem seda meelt, et raamat võiks 200 lk õhem olla ja sedaviisi võiks mõni üldse olemata olla. Ja tõesti nagu sõber vihjas on see raamat veel parem kui ´Siidrimaja reeglid` kuigi see tundus võimatuna. Kuigi pigem keeruline aga lihtne lugeda. keeruline on vale sõna aga sobib lihtsaga😀 Õigem oleks öelda ilmselt mitmekihiline. Oh, ma pole mingi raamatuseletaja aga ausalt soovitan kõigile, kes armastavad lugusid ja pole seda veel lugenud.

05.03. Öösel hakkas temperatuur otsustavalt langema. Max oli -7,7C päikesetõusul. Aga päikene paistab ja sel on juba kõvasti võimu. Pikka aega tormitsenud tuuled on viimastel päevadel taltunud. Iga päev kuulen kaitsvate lennukite lendu aga millegipärast ei tunne ennast sugugi väga kaitstuna. Sõda kestab.
Temperatuur ronis varju ikka +1C ära aga päikese käes oli tunduvalt soojem. Lumikellukesed on lume all õitsema hakanud ja nüüd sulavad vaikselt välja. Seega on just lumikellukesed esimene mees laevas või siis esimesed õied aias. Me lihtsalt ei teadnud, et need lume all juba õitsevad. 


06.03. Poolpilves kuni poolpäike. +4,2 max. Ülo korrastas pesakastid. 

07.03. 0C, hommik üllatab pisikese lumesajuga. Ja veel midagi sajab vahepeal aga kõik see sulab. Päevased plusskraadid sulatavad. Õhtul langeb temperatuur kohinal ja naisepäeva varahommik -8,7 C. Prrr. Peeglilaud sai lõpuks ka paika, valmis oli juba mitu aega.


08.03. Tundub juba harjumatult külm. Vahepeal olid ju lausa kevadilmad. Prognoos lähipäeviks on nukra- ja külmavõitu. Täna jäigi miinuspoolele ja nagu sellest veel vähe oleks sadas hooti ka lund, mitte just liiga palju aga siiski. Aga noh, sitta ka, kevadine lumi ju seda on või siis sellega võrdne 😀
Üks laud tuli ka.

09.03. Normaalsed lauad hakkavad otsa saama. pean vist lõpuks võtma käsile paar kaua hoitud ja palju võimalusi pakkuvad (liiga palju, et otsustada, sestap ka seisavad ja ootavad) tagavara lauad. Hakkasin sõpsile sokke kuduma. Õnneks küsisin eile mõned mõõdud. Alustatud sokid jäävad ilmselt mõnele teisel armsale inimesele. Tellisin uued lõngad ja kui need laekuvad siis hakkan usinasti kuduma, sest kevad hingab ju kuklasse 😏 nagu ikka märtsis. Plaanis veel lugeda, kaks raamatut ootavad kiiret läbinärimist muidu viiakse raamatukokku tagasi. 
Ilm soosib tubast. Miinused. Õnneks ei sadanud eile lund nii palju, et eriti silmaga näha oleks. Kirme siin ja seal. Korraks läks keskpäeval päikese toel pisut plussi ka aga see pole arvestatav. Ülemine tuba on päikesega ikka väga soe ja saab akent lahti hoida. See on juba hoopis teine hingamine.
Tegin mõne pildiklõpsu, nii karge ja päikeseline paistis õues.
selline lipilapiline vaade, kasvuhoonesse saab juba sisse


kollane mänd on ikka udunummi

10.03. Täispäike aga varahommikust -11,7C-st pole nii lihtne sulatada. 10-ne paiku on -7,2 aga eks nii palju on päikesel juba jaksu küll, et keskpäevaks temperatuuri 0 lähedale kergitab.

ühe maja akendel kord

kohe täitsa siiber sai

nõme maja elanikkond

nõmedam veel tänav lai

irdasid end majast lahti

küljest täitsa vabaks

mõistagi et salamahti

ja ilma tüllideta sabas

klaasidele talletunud

helged hetked taevast

mis said kaasa võetud

milleks talletada vaeva

kusagil ehk õige kaugel

leidub mõni parem maja

ümber selle aed on rauge

tunne selline mis vaja

nõnda üle mitme ilma

aknad linnulendu tegid

uksed pilgutasid silma

vaata aknad täitsa segi

lendavad aknad

Päeval läks tõesti plussi, 1,3, oeh, sedasi ei tule seda kevadet kuidagi. Tegin ringi ümber maja, no ei suuda isegi lumekupp ennast päriselt välja pressida. Gargari krookuse leheninad, märtsikellukese omad ka. Alpikannidel õisi ei tuvastanud, transilvaania sinilillel ka mitte.  Aga on kuis on, küll see kevad ka tuleb, loodan ikka, et julgeb tulla.

5 kommentaari:

  1. Meitel hommikul -15 ja päeval -0. Aga pole hullu, küll see kevad varsti ka tuleb!

    VastaKustuta
  2. Aww, Kusti on nagu kolmas padi, värvi poolest ka sobib. :) Nii hea luuletus.
    Kevademaks peaks nüüd lähipäevil minema küll, ilmateade lubas, et viis päeva sulatab ilm lund, siis jälle jahedam.

    VastaKustuta
  3. Värvimäng on ikka ilus küll.

    VastaKustuta
  4. Oled imeline,nii sõnu ritta seaded kui pintslit hoides!Kevad tuleb nüüd juba tõesti,vaatamata viimaste päevade külmadele öödele.

    VastaKustuta
  5. Jah, ehk on suured külmad selleks korraks läbi ja päike võtab lõplikult võimuse talve jäänuste üle! Lumikellukesed õitsevad vist igal pool sel aastal lumes. No mitte Hiiumaal, seal polegi lund!

    VastaKustuta