...on kõik paanikad lõppenuks kuulutatud...

...sest järgmine aasta tuleb arvatavasti ka ja küll siis jõuab...vist jälle midagi ära teha ja korda saata 😋Liiguntasapisi aias ringi ja mõtlen sügisele. Ülo (ja kui on kohal ka sõbrad, siis mehed) tekitavad verandat. Ja selle üle on mul tõsiselt hea meel. See kohe sobib maja külge.

16.08
Aianduslik 0. Seevastu sai üks vana kapp vanast värvist puhtaks. Ja pilte ka sai 😃

mida kõike ühe korraliku virgiinia kadaka ( sort ´Hetzii `) sest välja ei kasva ! Thunbergi kukerpuu ´Rozy Rocket ja kaldlauk näiteks 😄

üks mu suvelõpu ja sügise lemmik on Alleni villtatar Eriogonum allenii

üks väga üksik tõrvikliilia Kniphofia, täpsemalt ei tea ütelda ja huvitav, kas see kunagi rohkemaks ka kasvab

viimane uutest OT-dest ´Catina `

augustina surra-murra

valgeõieline harilik iisop enam eriti ei õitse (ega sinine parem pole ja roosa on sootuks otsa saanud) aga sumiseja on midagi leidnud

´Eden Smile ´on selgi aastal võimas ja natuke hilisemana pikendab floksiaega

´Elusive ` ( on, on juba pilt olnud aga ma olen sellega ikka väga rahul)

17.08

Kuidas ma meestega Valmieras käisin
Kas ma taimeplatsile jõudsin ? No loomulikult mitte. Ei oleks Tartus avastanud, et bensiinipaagi võti on kodus, siis ei oleksa olnud tagasisõitu ja tunnist ajakaotust. Kui me järjekordselt poleks taimeplatsist mööda sõitnud ja oleks enne Depot sinna läinud, oleks mul võib-olla midagi istutada.  aga, et ma olin üksi 3 mehe vast, ma eriti ei piiksunud ka. Õnneks ma ostsin peale savikünade (savianumad olid mul juba ammu hinge peal) 3 miniorhideelist, 3-se kanarbikupoti ja 2 pk tilliseemneid. Seega ma väga õnnetu ka ei olnud. Taimeplatsi jõudsime 7 minutit peale sulgemist. Kiikasin süüdimatult ikka korraks müügiplatsile ka aga mind huvitavaid hortensiaid ei olnud. ja nii ülbe, et oleks lausa rododendroniteni välja põrutanud ma ka ei olnud. Mõtlesin, et teen vähemalt piltigi. Nii müügialast kui ka reisikaaslastest aga ...Hommikul oli aku ununenud lauale ja mitte fotokasse  No ja siis tegi Ülo meile lõuna välja ja koduteel äpardusi ei olnud.



18.08 Aianduslik 0

amellaster Aster amellus 

esimesed krüsanteemiõied

´Robert Swanson `OT -dest viimane

´Lady Alice `

piilujaks on aedhortensia Hydrangea paniculata ´Pinky Winky `

19.08 Aianduslik 0 kui muidugi aiasaaduste talveks ettevalmistamine aianduse alla ei käi. Aga miks ei võiks ju.
porgandile ogoroodinakastis meeldib, pastinaak tunneb millestki puudust. Veest vist.

20.08 Ahjaa, ilmad on ilusad olnud. 

Peale muude mängude said jälle paar lubadust potti, 1 rm rohitud ja taimeplatsis kõik kitsikusse jäänud taimelapsed ümber istutatud, Ülo abiga üks väga vales kohas kasvanud hosta ümber kolitud ja õuemuru (huvitav, et see alati kiiremini kasvab kui muud heinammad) niidetud. Selle käigus ajasin alla ühe mutilõksu. Muideks me oleme neid juba mitu kätte saanud. 

oma lemmikuimaks astilbeks kuulutan Astilbe chinensis var. taquetii ´Purpurlanze `milline värv ja pikk püsimine

kui kirju võib olla üks kukerpuu seemik

Kusti tuli ka jalutama


5 kommentaari:

  1. Ilus-ilus. Käisin ka Valmieras ja puukooli ei saanudki, sest oli pühapäeval kinni. Depost sain rulli aiavõrku, ikka uute taimede kaitseks ja tuppa ühe tüvel asalea, olematu hinnaga. Astilbelisi oleks mul ka rohkem vaja.

    VastaKustuta
  2. Jah, võib öelda küll, et noor sügis juba käes. Õunad potsatavad mullale, ploomid värvuvad ükshaaval ja floksid, aga floksid on meil veel täies õies, mõned alles avanevad. Lõunas ikka kõik varem kui meil. :)

    VastaKustuta
  3. Porgand ja talvevarud absoluutselt on aiandus 😁
    Tänu vihmadele on loodus veel kasvuhoos, paljudel puittaimedel rohtsed võrsed. Ja kuna juuli ei olnud just palavaim, siis õitsejaid jätkub kauemaks.
    Sul on ikka tõsiseid pärleid seal, nt astilbe ja kukerpuu seemik. Liiliad samuti, eriti see Robert.

    VastaKustuta
  4. Ma arvan, et pastinaak oleks lihtsalt tahtnud pisut pikemalt kasvada, küll oleks jämmem saanud. Mina võtan nad üles alles päri enne külmi. Seni kasvavad ka aktiivselt.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Aa, ahhaa. No ma siis neil lasen kasvada, mis veel kastis on, Jälle targem :)

      Kustuta