...lähevad mõtted taas kord külmale maale...

...olgu siis pingviinide või jääkarude juurde. Geenide vastu ikka ei saa 😋 Võib öelda, et augusti viimane nädal kiskus kuidagi palavaks. aga õhtud jäävad aina lühemaks ja hommik algab hiljem, Öised kondajad peavad tulesid kasutama.

26.08
Töödeldava mööbli hulk kasvab kuidagi ettearvamatult pidevate uute mõtete ja ideede pärast. Tegin endale korralduse, et lõuna on 12 ja edasi tuleb aed. Aed hakkab rahunema. Suur pillerkaar on peetud ja ongi juba aeg. Selleks ajaks saab kirjust juba üsna kõrini.
Rookisin kolmveerand liiliapeenrast puhtaks. Korjasin natuke jälle seemneid. Seemneraamatukogu motiveerib.
varretu keelikurohi Carlina acaulis on tore igal ajal, ikka vaatab päikesele vastu

 kilpleht Darmera peltata võtab ikka suve lõpus värvi ja aedhortensiadgi liiguvad roosa poole

lihtsalt

terve päeva mind saatnud ja nüüd puhkab välja teenitult

27.08
Kohtusin jänesega. Tormas hekipeenrast välja. Pole siiani leidnud, mida ta seal tegi, sõi või toimetas aga niisama see elukas seal kindlasti ei olnud. ei tea, kas peaks hakkama kohe aedu ümber puude ja põõsaste panema ?
Hekipeenras kasvab ka kõige punasem, ütleks lausa erepunasem kukehari. Kunagi Teresalt saadud seemik

Maja poole tulles sattusin ogoroodinakastide juurde ja kui nägin suvikõrvitsate kasti oleks peaaegu südari saanud. Meenus, et juba tükk aega tagasi oli seal üks üsna ilus ja pisikesi ka aga ma olin need täiesti unustanud. Korjasin kokku, ühtlasi ka kaks viimast lillkapsast ja kui juba korjamiseks läks, võtsin möödaminnes kasvukast ka paprikaid kaasa. Pole veel päris punased aga need lähevad seistes ruttu.

Kuni Ülo tulekuni tegelesin lillede ja ohakaga. siis hakkasime toalilledega mängima. Lehtkaktused said uued pesad ja sukulendid ka.

28.08
Mööbeldasin. Mängisin toalilledega edasi. Midagi uude potti, midagi sain jagada. Ühtlasi orhideelised puhtaks pesta. Sass võttis hommikust saadik kõrgusi.
Tegelikult läks ta ühte meigast, kes istus kõrgeimas kohas maha võtma. aga see lehvitas elegantselt tiibu ja lendas ära kui Sass umbes nii 30 cm kaugusel oli. Õhtul istus pisut kõrgemal kohal ja ilmselt kujutas ette, et on selle aia kunn.

Mässasin peenras, rohisin ja lõikusin. Kuna mu aeg on sel sügisel piiratud, siis lõigun rohkem kui tavaliselt sel ajal.
Mul on üks budleia ka. Kunagi mu Lillehaldjas tõi inglismaalt seemet.

Mõnikord tuleb isu teha pilti teiselt poolt või teises valguses. Teise nurga alt.


´Signe Reland `õilmitseb teist ringi. 

kolme taga on veel päiksekulda

29.09
Üks ülimalt mõnus ilm. Tuuleke mahe ja pilveke vahel päikese ees. Ei olnud palav ega midagi ja soojade sumedate ööde vastu pole mul küll midagi. Päev oleks olnud nagu päev ikka. Mööbel lõunani ja aed ööni aga üks tõrvatilk oli meepotis ja päris suur. Sass läks eile õhtul jalutama ja jäi pikalt. Ma tean küll, et nad seda teevad aga alati tulevad muremõtted. No tunnike tagasi laekus, terve ja kõbud ning keris ennast sõnagi lausumata voodisse magama. Nüüd on jälle kõik korras.
Kui aedleja võtab kätte ja hakkab suure suve ajal talveks valmistuma, näevad peenrad juba augustis välja kummaliselt tühjad aga tegelikult mulle meeldib see tühjus peale seda suurt pillerkaaritamist. Eks pool lõikumist jääb Ülole oktoobrisse. Kõike ju veel kaugeltki ei saa, vaid väsinuid.
selline pilt siis ja nüüd saab igas peenraosas sinna peidetud puittaimed üle lugeda

ja ma ei saa sinna midagi parata, ma armastan seda suuretiivalist nii väga

30.08
Ilm oli hommikust saati kahtlane. Hakkab sadama või ei hakka. Päikesepaiste ja ümberringi sõudvad ilmselged vihmapilved. Otsustasin mööblirahule jätta. Ma ei jaksaks nii ruttu evakueeruda kui asi äkiliseks läheb. Tuliaiapäev ja seda kuni õhtuni. Siis saime sutsu vihma ja natuke uduvihma ka. Asi seegi. Ikka teen platsi puhtamaks ja tunnen ennast sealjuures peaaegu mõrvarina. Aga sel aastal lihtsalt on sedasi, et tuleb teha kuu varem.
Kes arvab ära mitu puittaime on selles kolmnurgas peidus, et kord ruum hõivata. Õige vastus on 10.

varem lihtsalt kollasest astrist on vahepeal saanud  kollane stepiaster Galatella linosyris ( sün. Aster linosyris

Ma tõesti ei tea, miks mulle see peaaegu umbrohi meeldib, on alati meeldinud. Ja valgeõielisena meeldib veel rohkem.
ahtalehise sininoka valgeõieline vorm Sisyrinchium angustifolium 

Arkansase maruhein hakkab esimesi õisi näitama kui ikka kaugelenägemine korras on. eelmisel aastal istutasin tema kõrvale manhattani maruheina ´White Lightening `millele ka 2 m kõrgust lubatakse. See veel väikene, maruheinal läheb veidi aega, et oma lubatud kõrgust saada. Oi need oleks siis kahekesi kenad vaadata.
arkansase maruhein Vernonia arkansana
31.08
Mööbeldan elik aiavaba päev. Ok, õige natuke rohisin ka. No nii näpukestega kergkruusa seest ja näksisin lehist ka veidi. Olid teisel mõned liiga pikad kasvud tekkinud.
Ja ongi augusti lõpp ! Uskumatu !!!

1 kommentaar:

  1. Vaat seda mööblit tahaks näha. teistmoodi august sul siis, see varajase lõikamisega. Kümmet puittaime poleks osanud küll pakkuda :)

    See Sass-Kass on teil ikka väga eriline kass, ma ütleks, et Kass suure tähega. Nii palju rõõmu temast.

    VastaKustuta