... saabus uus 2023...

 ...ja nagu kohane ühele lootusetule ja paadunud optimistile, loodan vanast paremat kuigi ega see vanagi subjektiivselt võttes hull ju polnud. Aga ! Alati saab paremini.

Vana aasta sabaotsas sain veel kaks istmekatet valmis. Viimane, keeruline erikujuline on juba uue aasta teema. Algus on paljutõotav.


2022 viimased päevad pakkusid igasugust talveilma kuni sulale läks. Vihm ja plusskraadid on lumevaipa hoogsalt vähendanud.




01.01.2023 on juba kaunikesti roheline. Huvitav kas kõik sulab ära enne kui uuesti lumele läheb ?



Ülo värskendas verejahu potikesi. Tundub, et aitavad küll aga eks kevadel näeb tulemust täies mahus. Kus võimalik riputas ta need puu okste külge





On neid, kes suudavad elu täiel rinnal maha magada ja ometi õnnelikud olla. Lõdvestugem.

Natuke sadas paaril päeval lund, 3-5 cm pakun. Lubatakse pakast ja lumega on lood niruvõitu. 



Pakast ei tulnud. Küll oli kolmekunni päeval selle talve siiani suurim miinuskraad -16 C. Edasi lubatakse taas soojenemist.

09.01  Käisime pealinnas. Oi kui palju seal lund oli. Linn ise jääs ja lumes. Oli asja ja peale seda üks rõõmustav kohtumine sõpsidega ja imemaitsev lõunasöök. Tartu pool sadas kohati kerget lund ja tuisutas pinda mööda. Kodus polnud helvest ka langenud. Isegi hommikused auto jäljed olid näha.

11.01 Öösel läks juba plussi. Kerge pluss päevalgi aga olulist lume vähenemist pole. Lubatakse sula ja vihma mitmeks päevaks. Näis kuidas läheb. Esmaspäeval jälle Tallinnasse sõit. Kas siis saab kimada kevadisel teel või tuleb uus külm ja peab hoopis uisutama. Eks see ole siis näha.

12.01 Täna öösel oli -2C ja sadas salamisi veidi lund juurde. Meil pole praeguse seisuga ei sula ega vihma. Nii kestkugi.
Lõpuks sai viimane istmepadi ka katte peale. Raamatud on hakanud käsitööd segama. 
See selline erikujuline ja alguses pidi nuputama kuidas seda teha

selline see diivan nüüd siis on, minu moodi kirju aga miks sellest olen juba kirjutanud.

13.01 REEDE, mis ongi peamine uudis. Öösel oli torm ja kusagil katusel asus möriseja, segas lausa magama jäämist. Hommikuks pool lund läinud, homseks ilmselt ülejäänud ka. Hall, vesine ja peagi porine. Kas sellist talve ma tahtsingi.

14.01 Ja nii ongi. Lumi läinud. Mõni üksik laiguke siin ja seal. Algab kevadeigatsus.

4 kommentaari:

  1. Väga sümpaatselt sulab tõesti. :) Ja ega see kevadki enam mägede taga ole, veebruari lõpus on juba päris palju valgust.

    VastaKustuta
  2. Autor on selle kommentaari eemaldanud.

    VastaKustuta
  3. mmõnuss! eriti see "täiel rinnal" magamise wärk... :P

    VastaKustuta
  4. Nüüdseks on vist kõik sulanud? Meil igal juhul on ja näib tõsise iiri talvena, kui vaadata kirgasrohelistele taliviljaväljadele.

    Ootan põnevusega kitespeletusprojekti pikemaid tulemusi. Tegelen samalaadse lahenduse katsetusega! ;)

    VastaKustuta