...sai ka november läbi...

 ...ja pea see aastagi ei vahetu. Et ma enam aiaelu sel aastaajal ei ela, pole mul ka midagi selle kohta öelda. Olen tasapisi täistubasele režiimile jäänud kui visiidid kliinikumi välja arvata. Tegelen tervislike pisiprobleemide lahendamisega aga niipea kui õnnestub tabada sellist spetsialisti nagu neurokirurg hakkan uurivat kohtlemist nõudma, sest hakkan üha enam diagnoosis kahtlema. Aga enne jah, katsun pisiasjadega ühele poole saada. 

Kassid on maandunud kas kamina ette või sooja , õhkpumbast tulevasse õhuvoolu



Anni tõi natuke puujuppe. Üks on eriti uhke, auguga. Sellest tuleb peegli alla lauake. Augus saab hoiustada igasuguseid pisiasju. Tulipunast huulepulka, kärtssinist lauvärvi, kunstripsmeid. keegi arvas, et ka kunstrindu aga need peavad siis küll mõttetult väikesed olema. East olenevalt on võimalik ju ka hambaid põhimõtteliselt ... 😀 Kuna valmis saab ei oska arvata, sest mul on sedapuhku mitu asja korraga käsil. aga see saab ja siis näitan tulemust. hetkel siis seis selline. Puhastamine ja puhastatud auk.

Üldiselt oli november selline leebe sügiskuu aga mitte väga norune, päikest näidati päris sageli. Kuu lõpus tuli tali. Tasapisi seda lund puistati. Alguses tulid mustrid ja taimed olid ikka näha.


Nüüdseks on seda saanud juba palju. Ülo käib vahepeal okaspuid soputamas. Ehtisime ka oma armsa roosa kuuse. Advent ju. Kuusel on öös 8 erinevat nägu ja üheksas on päevane.






tavaliselt on siin meie kõige suurem madalakasvuline kadakas 



Õues on imeilus, selline muinasjutuhõnguline lumerohkus aga ma saan suurepäraselt aru mida see tähendab teelistele, olgu siis jalgsi või motoriseeritult. Suusatamise fännid on jälle õnnelikud nagu suslikud 😀. Selle talvega on nüüd nii, et kas tuli ja jääbki. Tuli, sulab ja rohkem ei tule. See sulab enne jõule aga pärast jõule tuleb jälle ja ära läheb aprilli lõpus. (Murfikas) . Tuleb tavaline talv või ehk hoopis mõni muu variant. Mulle meeldisk esimene.

Detsembrisse on igatahes ilus ja lumine astuda olnud. kamin annab tulesooja ja küünlad piduliku meeleolu. Tahtsin uksele pärga teha aga ma ei raatsi Ülot selle lumemassi seest oksi, käbisid ja mammusid tooma saata. Lubatakse suuri tuuli, ehk saavad puud vähemalt osast lumekoormast lahti ja siis saab ka. Ei pea ju kohe kogu jõuluilu valmis olema. Tasapisi ongi mõnusam.

Ah, jaa. Ühe väikese projekti olen ikka lõpetanud ka. Üks soe sall võib talvel kellelgi ära kuluda.


Nauditavat detsembrit täis lapsemeelset ootust meile kõigile 😻

4 kommentaari:

  1. Teil on ikka tõeline talv. meil on küll lumi, kuid mitte nii palju, et suusatada saaks.
    Sinu käsitöö alaste ettevõtmiste tulemused on alati fantastiliselt ilusad ja huvitavad.
    Soovin sulle nutikat neurokirurgi ja jätkuvalt vaprust tervise tagasisaamisel.

    VastaKustuta
  2. Oi, sul on seal tõsine tali. Katab ilusti taimed ära ja pole külma pärast muret. Sest külma nad lähiajaks lubavad ja osalt on see juba kohal ka.

    VastaKustuta
  3. Õues on tõesti muinasjutuline ilm.Oo,mis ilus sall,oled osav,puunikerdusest rääkimata.Kuusk loob juba jõulumeeleolu,ilus ja eriline kuusk kõigi oma värvinüanssidega.Meil veel toast jõulumeeleolu ei ole kuuse näol,ootame lastelaste tulekut,et siis nad saavad ise oma metsast jõulupuu tuua.Õues on jõulumeeleoluküllaga.
    Ilusat pühadeaega!

    VastaKustuta
  4. Suvel ilus aed on ka talvel kaunis!
    Yks lõbus proua teatas kunagi! "Kes olen mina, et keelan endale häid ja ilusaid asju?" Sest mitte yheski sääduseraamatus pole ka kirjas, milline peab olema talvise pööripäeva tähistamise atribuutika. Teie oma on igatahes väga tujutõstev ja IMEILUS.
    Ja SInu käsitööd väärivad ka kõvu kiidusõnu - sellist kannatust ja täpset näppu pole just paljudel.
    Kivi kotti, sellesse kotti, kus neurokirurge kantakse!

    VastaKustuta