lehekuu leelotused 4

16.05 - õudselt fui ilm, keris küll +10 C välja aga tuul oli pea tormine ja vahepeal sadas ollust. Õnneks meenus mulle, et ma pole ammu kasvukas mediteerinud. Olingi terve päeva seal. Sass ka abistas keerulistemates töödes.


Pikeerisime (või siis hoopis istutasime ümber, sest tegu ikkagi juba arvestatavate taimedega ) ka selliseid sibulikke, mida vist ei olnud kõige õigem just kevadel teha aga loodan, et ikka lähevad kasvama. Näiteks on keegi mulle sokutanud sprengeri tulpi (kahtlustan Futut) ja mitmed martagoni külvid olid juba karbi kriitiliselt täis kasvanud. Täitsa käest ära oli niidu-kuremõõk (ikkagi 4 aastat juba karbis arenenud ka). Sibulike seemnest kasvatamine on ikka kannatlikkuse tippklass. 
Annalt saadud vahemerelistest külvidest tärkasid
pudelpuu (toabonsaiks pidi hästi sobima) 

Ja 2 isendit potsikust sildiga - kas puu või põõsas
ju seegi toataimena mõnda aega tuppa ära mahub

Juba eile laekusid 5 uut sinilille ja Muhedikupapa tõi kohale veel sutsu ühe ühistellimise nunusid. Näsiniined ja rodod, lisaks sõbratervitus veel nii ühe kui teise näol ja Muhedikupapa vinav lumeroos ka. Lootsin need maha istutada aga kasvukas võttis terve päeva ja kui aus olla siis ega õues eriti olla ei tahtnud ka.

17.05 - Peaaegu normaalne (antud ajal, mis iseenesest pole kaugeltki normaalne, sest ilm on hukas igas metsatukas) ilm pööras päeval täiesti ära. Mitu padusadu, lörtsi ja rahet kallati taevast alla. Taas pästis päeva kasvukas mediteerimine aga õhtuks oli ka kõik viimseni mediteeritud. Enne kui asi täitsa hulluks keeras jõudis Ülo ogoroodinakastidesse üht ja teist istutada ja punapeedi külvata. No vähemalt kasutaimed on moel või teisel mullas.
Nn kerapriimulad on toredad. Külvavad seemet usinasti aga kahjuks on toonid enamvähem kõik lillad. Valge on jälle kas kadunud või hilineb.


püvilille liik Fritillaria sp.

´Lismore Blue ` minu absoluutne lemmik ülaste seas

kes ütles, et magesõstar kaunitar pole, milline värv

18.05 - tugev tuul, enamasti päike aga ega sellest palju soojem ei hakanud. Lisaks vihma ja rahehood, küll lühikesed aga vastikud ometi. Piirdusin pildiringiga.

´Rydal ` võttis äkitselt jumet

täiesti kohustuslikud rullimised

uus suvelille projekt, esialgu vaid puispetuunia ja kirjulehine mungalill kusjuures tühjast kohast peavad tõusma kallad

vereva õunapuu värske lehestik
Mõned lihtsalt toredad pildid



Pulsatilla rubra = P. vulgaris var rubra punane karukell alustab teistest pisut hiljem

mõni on oma välimuselt ja olemuselt lihtsalt nii lahe norulill Uvularia (keegi ehk täpsustaks)

kammleht Pkerindophyllum racemosum. Olen sellest vist 100 pilti teinud aga õige tulemus ilmselt jääbki saavutamata.  Aga sedasi see õitseb.

´Forgotten Dreams `imeliselt hõõguv tulp

19.05 - hommikust lõunani sadas mitmeid võimsaid vihmasid aga siis selgines. Lõpetasin majataguse peenra rohimise istutasime 5 peenemat sinilille. Aa, priimula ´Guievere `ka.

20.05 - jälle need tormakad vihmahood. Pilt mu enamike peenarde iseloomustamiseks
Kahjuks on nii kui aedleja rivist välja lüüakse

1 kommentaar:

  1. See kammleht meeldib mulle väga, täpselt nagu õitsev sõnajalg :) Norulill tundub olevat suureõieline ehk Uvularia grandiflora. Ja peenra kommentaariks võin lohutada, et mul on hullemaid... Tervist, jõudu ja positiivset meelt sulle sinna Tagatallu :)

    VastaKustuta