...kulges aprilli tagumine pool...2

25.04 - Kuiv vahelduva päikesega aga külmavõitu. + 6 C külma tuulega ON KÜLM. Ülo naksis sõnajalgade vanu lehti. Esimesed rullid on tekkinud. ja alustas ogoroodinakastide ettevalmistamist. On aeg külvama hakata. Sõnajalgade juures on märgata esimesi arglikke rulle


26.04 - Suurepärane tuulevaikne ilm. Seenepakk andis peotäie ja lõunaks nautisime austerserviku omletti. Ogoroodinakastid külviks valmis aga külvata veel ei jõudnud.

Ilus ja habras euroopa võrdviljak. väga sarnane on sellega kahelikolmetine iililill aga tunduvalt hilisem, Kohmib alles tärkamist.
Isopyrum thalictroides

viimane omade seas õisi avamas ´White Pearl `

sarapuupõõsa salajane sinilill

Üks sügisene tellimine oli täiesti ununenud, Õnneks on sõpradel nii mälu kui püsimälu. Minul polnud sedapuhku kumbagi. Kus ülejäänud 4 taime asuvad pole aimugi aga üks säras rõõmasalt silma ja sai kindlaks tehtud, et tegemist on järgmisega 😉
kammleht Pteridophyllum racemosum

Pulsatillallaalalaalaa
Nunnud seemikud kivilas



Mujal aias pole karukellad veel õisi avanud peale ühe violetse, mis juba esitletud varem.

võiks olla ilus mägine petupilt pärsia karukellast P. albana  kui vaid neid silte ei oleks. Uus loosung ongi aed nähtvatest valgetest siltidest vabaks

Hm ? ! 😀

Aina suurenevad ülaselaigud vanas pargis teevad südame soojaks

27.04 - Ilmal polnud viga, vähemalt aknast vaadates. Vigisesin toas

28.04 - sajune. uduvihmast sai pärisvihm ja siis hoovihm aga ega kulus ära ka.

29.04 - aknast päris kena vaadata. Meil sisuliselt ei sadanud aga nii ägedad sabadega pilved käisid ümber meie. Ilus aga loll elik päikeseline aga külm. Pintseldasin viimased parketid ära. Taas taaskasutuse plussid kogutud.
See sobiks mõne liiga energilise jõngermani või paadunud vandenõuteoreetiku seinale 😃
Me teame alati mida sa teed
Teine on hoopis teine.

Eesti tüdruk tantsib puhkevatele pungadele

30.04 - Öösel oli jälle miinuskraad aga meil oli see vaid leebe -1,3 C . Sellegipoolest oli veel keskpäeval külm ja kõle ja nii mõnedki lilled veel norus. Pealgi tuli lubatud päikese asemele pilv. Mõttetu, sest sadu seal sees polnud aga valguse keeras kihva. Üldse ma naiivitar lootsin, et aprilli viimastel päevadel on meeletult uusi õisi ja puhkenud pungi aga paraku loodus seisab selle valitseva jaheduse tõttu.
Tahaks hüüdfa primullalullalaa aga lisaks paarile juba ammu õitsevale pole suurt lisa tulnud. Küll on paljud valmis kohe, kohe puhkema kui vaid pisut soojemat antakse.

tänud Sveale, imeliselt armas värv

´Val Horncastle ` on kuidagi raskelt ühekõlgne

mõned kerakad elik hambuliselehised ka natuke juba tulevad.

Kribukivirikke pole mul just palju ja ma olen suutnud ennast hullumast hoiduda ( huvitav kuidas see on õnnestunud 😏) aga ilmselgelt pole mul ainsatki roosaõielist ja see viga tuleks küll kuidagi parandada.

Saxifraga x eudoxiana ´Haagii `

S. x elisabethae

Karni skopoolia. Googel väidab, et Eestimaal prügila taim. Praegu on varjuks päris tore, pärast on lihtsalt roheline ja mingit seemendamist pole täheldanud.
Scopolia carniolica

tipmine puksrohi  Pachysandra terminalis ´Variegata ` õitseb oma tagasihoidlikku õitsemist

stardieelne rivistus, kahjuks on näha ka seda, et kõikidel tulpidel pole jälle tervis pärsi korras 😒

eksole, seda muidugi kasvukas

Loomulikult tuli õhtul päikene pilve tagant välja. Paar kiiret pilti tuli ikka teha.

Hallani kingitud rodo on minul varajasim
P. J. M. ???

kaheldava džeffersoonia tulemine Jeffersonia dubia

Ole siis tervitet mai, palun soojemat ilma. Võsad tahavad lehte minna ja mina tunkedeta õue ning kõik ootusärevad pungad ja õienupud tahavad avaneda. 

Täna peaks minema sõitu aga luud pani ennast karantiini 👿

4 kommentaari:

  1. Õisi juba miljoneid, eksole. Valged sildid üritan mina ka ikka peitu panna, muidu kui laboratoorium, aga ikka külm kergitab ja linnud sikutavad. Endiselt nagu laboratoorium.

    VastaKustuta
  2. Kivilas peidan valged sildid veeriste alla, kuid mullal nii ei saa. Kivi vajub koos sildiga nii sügavale, et ei enam leia. Pikaldane ja külm oli tõesti see tänavune aprill. Pulsatillad pole meil veel üldse ärganud.

    VastaKustuta
  3. Sinna parki võiks lasta veel ka roosasid ja siniseid ülaseid vohama, küll saaks uke pildi!!!

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Tead, see on kuldaväärt mõte, olen innustunud :D

      Kustuta