...sujub edasi...

 ...või tegelikult hoogleb. Kõik on kaua oodanud, enam ei oota.

10.04 Nii soe, et lausa suvine. Varjus +16 C. Päikese käes on ju tunduvalt rohkem ja kui tuul on õrnuke siis võikski suveriietes toimetada. Toast said ettekasvatatavad taimetibud ära kasvukasse. 

Otsisin parimat moodust  vahtraninadest tärganutega võitlemiseks. Sellisel hulgal pole ma neid varem peenardes kohanud. tuule suund on mingil tormisemal ajal olnud meile ebasoodne. Ilmselt on parim kõblas.

Lõpuks ometi sai redis külvatud. Ülo külvas, mina targutasin. palju sorte sai aga ega me neid ei tähistanud, seega mingit võrdlust ei saa toimuma. Olen varem ka tähistanud aga siis on ikka kõik segi läinud. Lõime sel aastal käega.


Kõik tuleb sellise kiirusega, et korrast päevas jää avastamistiirust väheks. karta on, et kõik ka õitseb liiga kiiresti ära.

pisiputke ´Thor `tulemine

esimene lõokannus (krants)

esimene eelmisel aastal külitud ja kasvatatud priimulate mix-st

sünnipäeva ptiimula jäi sel aastal täpselt nädal hiljaks, seega on paari viimase aastaga võrreldes kevadel nädalane vahe sees
Veel mõnda aega tuleb sinililledest pilte, sest õnneks ei puhke need kõik korraga. Nii jääb pikem aeg nautimiseks.

udupeen metsaleid

Minu võrkiirised ei ole sel aastal just parimas konditsioonis. Õisi vähe ja väikesevõitu. ´Sheila Ann Germanil `on hetkel vaid 1 õis aga koos liblikaga pääses pildile

Pühapäeval käis pisut hilinenud sõps sünnipäeval. Kingitus, mis võidab südamed
Daphne x susannae ´Anton Fahndrich `

Kassid naudivad täiel rinnal kevadet. 
Max manustab salatit

11.04 Vaatamata lubatud pilves ilmale ning hootisele vihmale on meil hommik päikeseline olnud. See lööb plaani kasvukas pikeerida ja külvata sassi. Liiga soe hakkab. Eks siis lõikan ära 3 viimast sõnajalga ja naudin päeva kuni saab. Näiteks kruusi kuuma kakaoga maja taga pingil võimalikult napis riietuses. Lõunaks oli siiski vihm kohal ja evakueerusin kasvukasse. Külvasin natuke lilleseemneid, nii püsikuid kui suvikuid.  Tatari parkjuur, alpi jänesekäpp, jaanikakar on aegade jooksul kaduma läinud ja üks äge uus kurekell pole ka kunagi liiast. Seda siis püsikulainel. Pluss alpitaimede segupakk, seda puhtalt uudishimust, et mis sellisest pakist küll võrsuda võiks. Pilt pakil on arvatavasti  illustratiivne.

Suvekrüsanteem, mõned lahedad magunad (osa läheb ka otse peenrasse külvamiseks) ja avastasin, et valgeõieline peiulill ´Kilimanjaro `on jäänud külvamata. See ka läks mulda. Homme hakkan varem külvatuid pikeerima.

Aias ikka sinilillede vaimustus. See ei saa ilmselt kunagi otsa. Valged lõid õied lahti. metsaleiud siis.

Veel toredaid metsast
Helle metsaleid Võhma kandist, eriliselt kitsa kroonlehega helelilla

väga suure õiega sellest lillades toonides satsist, mis Anni Ahja kandist tõi

kirju toredus, seemik peaks olema

see nüüd natuke peenem H. nobilis Multipetala Group

Minu väga suured lemmikud kirgaslilled alustavad

Lumikelluke ´Mount Everest `peaks olema palju kõrgema kasvuga aga sel aastal siis sedamoodi. Tistou kurtis ka, et sel aastal on lumikellukesed madalavõitu

krantse lõokannuseid lisandub mühinal. Täna selline 

 See vihm liigitub sooja vihma alla ja kindlasti on homseks kõik palju suuremaks kasvanud.

12.04  oi, milline ilm. Natuke juba liiga soe ja ilus aprilli esimese poole kohta. Pealelõunaseks ajaks oli juba +20 C. kasvukas on liiga palav, et seal midagi ära teha. Külvasin kaevu kõrval olevasse tünni veel natuke suvikuid. Otsisin uusi õitsejaid. Esimesed krookused hakkavad kustuma. 
Peaaegu neoonroosa sinilille metsaleid on pisut hilisem

Tagaaias kuivmüüri ees leiab selliseid
peaks olema Enno leidudest üks

pisut sagrine aga rohkemate kroonlehtedega metsaleid, täiesti juhuslik, metspipraga kaasa tulnud

Kivilates hakkab ka juba toimuma. Esimese hooga ei saa aru palju neist eelmise aasta kribalaist ellu jäi. Mõne ikka leidsin ka. 
vot selle üle on mul küll hea meel

no peaaegu juba - Saxifraga grisebachii ´Wiesley `

Sass on kombekohaselt järelvaataja rollis.
Sass ja kohe, kohe puhkev Saxifraga x apiculata ´Pungens `teravatipuline kivirik

Neid kohe kohe puhkejaid on teisigi. Paar päeva ehk veel. Eelmisel aastal lõpuks taas peenrasse saanud kaktused tunduvad kõik elus olema. Aga ikka tuleb veel meepotti tõrvajuga niristada. Kitsed on püganud peaaegu kõik rodod mis ilm aiata jäid. Selline näiteks

Tänane lõokannuse krants on minu lemmik. See värv on lihtsalt nii kaasahaarav

üks krookuste laik

ja muidugi võsad, mis hakkavad õrna rohelist jumet võtma

Olen kummalisel kombel leidnud siiski oma päevikut siin pidada aga kevadisi uudiseid on nii palju, et seniks kui veel aega leian tuleb tihedamalt postitada. Uudiseid on nõnda palju, et pikemat perioodi ei suuda enam keegi haarata. 



2 kommentaari:

  1. see tumelilla lõokannus on eriti mõnusa värviga

    VastaKustuta
  2. Mina ostsin selle 'Mount Everest'i eelmine sügis. Kümme sibulat pakis. Kõik on nüüd üleval, kuigi viimane alles tuleb. Kas see on hilisest istutusest või tegemist ongi hilise sordiga, aga jube hilja peale on nad võrreldes teistega jäänud küll! Äkki jõuab veel kõrgust koguda, kui soe liiga kiirelt ära ei kustuta.

    VastaKustuta