...rõõmustavad südamed saabunud sügises...

 ...sest me armastame sügise värve ja lõhnu ja seda, et varsti saab tubaste rõõmude juurde aga enne on veel hulk sügistöid täis päevi, mis õhtuks kisuvad kargeks ja ka seda me armastame. Tasapisi hakkab suve närvilisus kaduma ja rahu tuleb südamesse ja seda isegi vaatamata suurele hulgale sügistoimetustele.

kui pidevalt törtsutab vihma

23.09 Ja ongi sügis käes. Uskumatu aga tõsi. Punapeet sai keldrisse.

24.  -27.09 Veedan päevi kivilaakrobaatikat tehes. Sellel hooajal siis viimast korda. 

Üks ilus mägisibul jäi teistest rohkem silma. Mis nimi? Mina ei tea. Sildid on ammu kadunud ja nii on enamus mägisibulikke nimest ilma jäänud.



Nädalavahetusel tegid Ülo ja Hillar dendrohooldust. Kogu sellest mudrust, mis nad kokku kandsid saab kena koguse multši.

mingi konnaline😀

üks osa juba roogitud kivilast

Kuigi kalender näitab juba mitmendat päeva sügist lipendavad lipelgad ja mummid sumistavad veel alles olevais õites

Ülo korjas ära õunad vanalt Kuldreneti puult. Kurb aga selle puuga tuleb meil hüvasti jätta. Nädalavahetusel kui Hillar tuleb võtavad nad vanakese maha enne kui see ise ümber kukub. Hakka või uue õunapuu peale mõtlema. Näiteks üks perepuu. Taliõuntega. Aga kas häid taliõunu üldse on ? 

Maja taga peenras kasvab üks kirjuleheline veigela. Kasvab nagu loom ja õitseb iga aastaga aina uhkemalt. Iseenesest ju väga positiivne aga kasvab vales kohas. Istutades eeldasin millegipärast, et on samasugune madal nagu teinegi. Esialgu lõikan 10 cm peale tagasi ja siis vaatab kas õnnestub mujale kolida.

28.09 Hommikul tõeliselt tihe udu. Kuidagi ei taha temperatuur 10 nigi tõusta, lisaks päris korralik tuul ja ähvardav pilv. Ei kõla üldse õueilma moodi. Esialgu. tuulutama jäigi aga vihm tuli alles hilisõhtul. Võtsin ikkagi vaba päeva.

29.09 Olen vist maha käinud, ei kisu aeda. Kui lõpuks ikka ennast kokku võtsin hakkas täpselt sel hetkel kui uksest astusin taevast midagi pudenema. Nagu oleks vihm ja nagu ei oleks ka. Vahepeal olid päkapikud (vist, võisid olla ka nt taimehaldjad või midagi muud sarnast)😊 õuele sületäie taimi. Veetsin siis nende seltsis katuse all aega ja kobisin tuppa tagasi.
polnud ammu roosat käru vaja olnud ja nüüd kui selle välja otsisin kasvukast leidsin sellise imeasja. Pole aimugi kes oma tõukudele sellise pesa on heegeldanud aga väga lahe on


30.09 Päike aga soe küll polnud. Lõikasin innukalt pealseid ja panin lõpuks mulda ühed ümberkolitud linnupiima sibulad. Loodan, et on veel elus. Tahtsin istutada ka aga läks pimedaks. Päev on ikka väga lühikeseks jäänud. 
Cimicifuga ???
Mõnel on õied nii kõrgel , et pildistama peab teise korruse aknast. ja mõnest saab parema ülevaate teisest teise korruse aknast 
Aster x frikartii Frikarti aster läheb iga aastaga ägedamaks.

No ja homme ongi oktoober !

2 kommentaari:

  1. Arvan, et see mägisibul võib olla Elf. Sügisesed õitsejad on kuldaväärt. Ka sügisvärvide vahel peab olema õisi.

    VastaKustuta