...hakkab märts lõppema...

 ...ja see tähendab, et kevad, kalendrikevad, on käes ja kell on ka mõnusalt suveajale keeratud ja jumala eest jäägugi nii. Mul isiklikult on täiesti ükskõik, kas hommikul 4.00 on valge või pime aga mul ei ole kaugeltki ükskõik kui juunis, juulis on õhtul 11.00 valge või peaaegu valge. Ma jumaldan suveõhtuid kui töö on tehtud aga tuppa veel ei raatsi, istuda ja olla ja tunda end õnnelikuna. 

11. ja 12. 03 oli tuisku ja lund. Hea, et teede hooldus meie kandis on naabripoiste käes. abi saabub vajadusel ruttu

13. kuni 19. 03 enam vähem ühtlased varakevadised ilmad. On päikest ja pilve. Sademeid sisuliselt pole olnud. Plussis öid ja miinuses öid. Plussis kuigi enamasti väheses päevi. Igav.

20.03 algas kevad ja selle auks sadas õhtul lumi kenasti maha. Et mu liikumine endiselt väga vaevaline on mul tegelikult hea meel, et päriskevad veel viibib. 

21.03 Talveilm, kuuldavasti viimane. Saime kätte Sassile ostetud kala. Teate küll, see mida FB-s pidevalt reklaamitakse. Esimetel päevadel oli Sass pigem kohkunud kui põnevil aga meil oli vägagi lõbus. Peale paari päeva harjumist hakkas Sass kala sihikindlalt tapma. Nüüd ta vahel mängib aga enamasti viskab tumbalt maha ja keerab ise asemele magama.




22.03 lumi läinud ja nüüd lähevad kõik päevad kevade poole. Õue veel siiski väga ei kisu, sest temperatuur madal ka päeval ja vinged tuuled puhumas.

Üritan üle saada lõuendi hirmust. Ühe pisikese pildi suutsin teha. Üritan joont hoida ka edaspidi.

Nurun, et Ülo varakevadisi pildistaks. Hirmsasti vaevab alpikannide saatus. Ja aknastki näha, et lumikellukesi on .
Siiani on ta leidnud 4 elusolevat Cyclamen coumi. Paar pilti ka. See pole mitte ainult elus vaid on kenasti ka kosunud.

Sildita

Selles peenras veel üks Alba ja kui ise õue sain tuvastasin veel kahed lehed aga ei küündinud õienuppe nägema. Hoopis teises aia servas on neid ka. Alpikannidel on hästi läinud. Üldse tundub, et sibullilledel on olnud hea talv. Vähemalt varakevadistel.

Sama hästi ei ole talvitumine välja tulnud eelmisel aastal istutatud priimulatel Aga eks need olid väga pisikesed taimed ka. Hetkel tundub, et on pooleks elusaid ja lahkunuid aga lõpliku sõnani on veel veidi aega.
See on loomulik, et lumikellukeste kõrval on lumekupud täies ilus ja paljud krookusedki õitsemas aga enamasti võrkiirised meie aias natuke hilisemad. Sel aastal on needki juba rõõmustamas. Iga päev paar sorti plahvatab. Esimesed sinilillede õiedki juba tulevad.
Mitmesuguste proovidega kulda

vaade Ülolikust kõrgusest gargarile


´Cream Beauty `

Kaks väga sarnast botaanilist. On läinud sassi kumb on kumma nimega ja nii siis polegi nagu nimesid aga õnneks ei vähenda nimetus nende ilu


Teist kevadet õitsev ja tundub, et ennast koduselt tundev dalmaatsia krookus ´Barr´s Purple ` Crocus tommasinianus. Väike aga särav.


Eelmisel aastal oli lumikellukese sort ´Blewburry Tart ` väga viletsas seisus. Sel aastal siiski alles ja kosunud ka

Roosal transilvaanlasel on juba esimesed korralikud õied ja paljudel harilikel sinililledel on sellised kohe, kohe õied.




Heuffeli krookus ´Carpatian Wonder ` C. heuffelianus on väga tubli aga pilt tehtud peamiselt esimese mesilase pärast.  27. 03, imelisel kevadisel laupäeval

Imelisele kevadisele laupäevale järgnes imeline kevadine pühapäev 28.08 . Selle päeva võiks lugeda hooaja avapäevaks.  Linnaelust hullunud perekond tuli ja nõudis tööd. Nõudis juba laupäeval aga me ei võtnud veel vedu, eriti. Plaanide tasandil ehk. Aga pühapäeval sai pisendatud meie vana mõttetut pirnipuud ( ainus otstarve on varju anda, mis muidugi polegi nii tühine ja mõttetu roll) . Lars oli ronija ja ülaltlõikaja ja Ülo võttis vastu ja kamandas. Mina kamandasin Tead peenardes ja täitsa palju sai varakevadisi talverisust päästetud. Lapsed korjasid käbisid ja muud mudru kokku, turnisid puudel ja paneerisid kruusaga tiigijää kamakaid. Aga ilm oli nii ilus, nii ilus. Mõned võrkiirised said ka jäädvustatud. Minu lemmikud on valdavalt  tumedad ja imelikud aga tegelikult on nad kõik imeilusad.

´North Star ` on esimene


´Georg ` on teine
Ülejäänud tulevad kriburadapidi. Kolm põnevamat.

´Painted Lady `


´Blue Note ` üks lemmikumaid


´Eyecatcher `

Õnneks on need vaid esimesed õied ja võrkiiriseis peaks veel mõneks ajaks jätkuma. Kõik pole v eel esimestki õit avanud. Lõpetuseks üks toredus, mis tundub ka ennast hästi tundvat meie aedades.

Tubergeri silla Scilla mischtcschenkoana

No nii, kaks päeva veel ja ongi aprill ninaprill. Lubatakse sooja aga vihmast. eks näis. Pühad pühendame puude lõikamisele ja kasvuhoonele. Valmis said heegeldatud ka 3 kassiteemalist ülakardinat tagumisse tuppa aga neid näitan järgmine kord kui need on kenasti vuntsitud ja riputatud.
HÄÄD MUNAPÜHA ! 😄😄😄

1 kommentaar: