...unistas üks...

...et nii kui koju jõuab ja vihma ei saja, siis viib tubli aedleja kõpla jalutama koos Meeri, Sassi ja fotokaga. Ja mitte ainult ei jaluta kõblast vaid ka aktiveerib selle. Aga eile udutas ja seenetas ja õhtul sain kätte selle hooaja viimased sibulikud. 
Liiliasibulaid 5 nime ja kaks needusvaba Mount Everesti lauku, mis Tsiil lahkelt annetas.  G. Grants suudab toota eriti priskeid sibulaid. 
OT rühma sibulad ongi suuremad aga no, et sellised. Õun on üle keskmise suurusega.

Aga vihma sadas. Ja mitte natuke.

vihm sai äkilisewlt otsa ja näitas päikestki. Tuul oli piisavalt tugev, et maa kiirelt tahedamaks muuta. Sass jalutama ei tulnud (öösel hulkus õues), pesi une pealt nägu ja põõnas edasi. 

 Meeri oli küll platsis aga ta näeb praegu välja nagu aidast leitud vana kasukas, sest otsustas karva vahetama hakata. 

Ega talle see pildistamine eriti meeltmööda ei näi olevat. Nokkisin seda kasukat küll aga ega palju paremaks ei saanud. Järgmine pilt sai siis kasukat varjav.


Korralikud sügisvärvid on erksad isegi vihmaga ja poolpimedas. 


Rääkimata siis kergest päikesest.



See kõige eredam on Dodong. Ma ei tea kas suur osa sellest on ka järgmisel aastal elus. Praegu on nagu lootust aga need jänksi kahjustused olid ikka päris suured. Ellu jääb aga hakkab jälle väikesest peale.

Ma kohe kuidagi ei suuda seda kilplehte pildireast välja jätta. Läheb aina uhkemaks ja see pole kunagi nii kaua kestnud

Kui varjukas on roogitud näeb turbapeenra punaseid

Paar vähemlevinud enelat on ka kenasti enelapunase sügisvärviga
tihe enelas Spiraea densiflora 

Thunbergi enelas Spirea thunbergii

Seente poolest oli meil sel aastal täielik ikaldus aga pakukesed annavad veel ühe saagi nagu ma lootsingi. 

Ja siis sai jaks otsa. Ei mingit kõblast enam. Hiilisin silmad häbi täis tuppa ja võtsin vaikselt horisontaali. Aa, enne võtsin kaasa ämbrikese liivaga, et ometi kord külvata seemned, mis mulle kaugelt Ameerikamaal reisilt kingiks toodi.
üks ots on pliiats ja teine seemnetoru


Ma lõplikult ei ole veel unistusest midagi aias ära teha loobunud aga püüan niipalju tark tüdruk olla, et hambad ristis, ohkides ja puhkides ennast rikkuma ei hakka. Mingi taimekogus on kusagil veel ringlemas aga kas need ka lõpuks Eestisse jõuavad ja kui, siis kas elusana ja novembris saab veel külvata Tii antud seemneid, mis on üldiselt segaste ja toredate pealkirjadega pakikesteks. Kõige rohkem meeldib mulle pakike millel kirjas Rootsist ei tea mis.
Sellised lood siis praegu.


8 kommentaari:

  1. Ohoh, kilplehel selline värv! :)
    Kas iga aasta värvub selliseks?
    Jah, vihmad on meil ka. Terve öö sadas. Vähemalt on soe.
    Aeg on selline, et aiaga ei juhtu suurt enam midagi peale talve. Las olla need tööd, kõbla ja teised. Kevadel jälle uue hooga. Ja kui mõtlema hakata, ega siis polegi sinna eriti palju aega jäänud - viis kuud ainult. :)

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Kilpleht värvub küll igal aastal aga sellist uhkust ja nii pikalt näen esimest korda. Ega aiaga juhtu tõesti enam midagi aga kui saab vaikselt lõpu novembrisse libistada on ju 1 kuu kohe vähem oodata :D

      Kustuta
  2. Ooo, nii uhket kilpjalga näen ma esimest korda!

    VastaKustuta
  3. Kilpleht on äge jah! Meil alles puhta rohelised, võibolla seepärast, et pigem varjus kasvavad.

    VastaKustuta
  4. Mul pole kilpleht elus punaseks läinud, ikka koledaks pruuniks. Kui ma Eve esimest punastajat sel sügisel jälle nägin, siis istutasin endale ka mitmesse kohta, ehk hakkavad mul ka punastama. Võib-olla on see muld seal liiga tihke ja raske, kus nad praegu on. Ja Dodong on taevalik :)

    VastaKustuta
  5. Dodong on taevalik jah, kohe püherdama võtab :D eks mulla omadused võivad mõjutada küll, mul ka raske maa ja see peenraoa on ka üsna kuiv, happesus ehk loeb ja sel aastal vast ka need meie 2 põuasuve

    VastaKustuta
  6. Mes on needusega 'Mount Everest'id?

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Mul pole need laugud kunagi püsima jäänud, olen kordi proovinud :( ju see siis ikka mingi needus on :) aga Tsiil lubas needusevabasid :D

      Kustuta