...hakkab suurest puhkamisest ...

...tekkima ei viitsi stress😀 Kohe enam midagi ei viitsi nagu eriti teha. Mitu pĂ€eva veeretan sedagi kirjutamist siia ja sinna, et kas ikka vĂ”i ĂŒldse mitte. Muudest tegemistest pole mitu kuud kirjutanud, vĂ”iks ju juba. MĂ”tlen vĂ€lja uut kodumasinat, et veel vĂ€hem viitsida ( no kodutööde aja saab ikka millekski mĂ”istlikumaks kulutada). Aknapesu jaoks on robotid. Ma ise veel praegu ei saa. Oleks söögitegemise robotid ka olemas, siis vĂ”iks juba öelda, et elu on lill ja kevadest sĂŒgiseni ĂŒldse mitte lillepeenrast vĂ€lja tulla, sest robotite nuppe oskavad mehed palju paremini vajutada. Pilte pole ka eriti enam teha viitsinud. TĂ€na ikka ĂŒhe tegin ja paar pĂ€eva tagasi ka natuke. Nende peal saab nĂŒĂŒd liugu lasta. KĂ€sitöö plĂ”ksu pole veel kĂ€inud. Pintsli klĂ”psu ka mitte. Veranda vitraaĆŸi idee mĂ”lgub esialgu vaid juuksejuurte all. No lugemise klĂ”psu ka veel pole kuigi raamatuid juba servast sirvin, sest esimene pakike vÀÀrt lugemisvara juba sĂ”prade poolt kokku pandud ja kohale toodud. Exseli tabelid tĂ€idan. Issand kui tĂŒĂŒtu see on ja kas seda ikka on vaja. MĂ”neti nĂ€eb muidugi sellest vĂ€ga kenasti kes kuna tulnud, kuhu saanud ja sama ka lahkunute kohta. Aga see tegemine, vĂ”eh. VĂ”imlen, pea tund kulub Ă€ra. Jalutan, aelen aiapinkidel aga panen ka juba aasta karbis valmis seisnud silte puudele pÔÔsastele. Kahjuks sai vahepeal sildi materjal otsa ja silte on vaid mingile osale aga nĂŒĂŒd on materjali taas laekunud ja kevadeks saab ehk ka uusi silte (neilt peab eemaldama ebasobivad kleepsud ja kirjad ja see on sĂŒgavalt talvine töö).
Kui ma kuulen ja loen ĂŒle kalli kodumaa laotunud aednike ilmaettekandeid, tuleb mul paratmatult tunne, et jumalad on ekstra minu kiusamiseks (aiatöö vĂ”imetu nagu ma praegu olen) Taga talu kohal hoidnud suurepĂ€ras ilma. Oktoobris on olnud 1 öökĂŒlm kus Ă”hus oli -2 C ja ei enam. Seegi oli esimese nĂ€dalavahetuse laupĂ€ev. Vihma on sadanud kĂŒll. TĂ€itsa toredaid vihmahooge on olnud. Aga ei sugugi iga pĂ€ev. Tore kuiv ja suisa soe (öösiti +10 max) ja no tĂ€na oli nĂŒĂŒd kĂŒll see vananaiste suvi. Jope tuli seljast visata isegi mittemillegi tegemiseks. Kuldsed ilmad. Jalutada ja Meerit kitkuda muidugi suurepĂ€rane.
Selgub, et olen viitsinud ikka rohkem kui ĂŒhe pildi teha 😊 Seekord tuleb pildirida hoopis tĂ€nasest ajaloo poole. 13. ja 12. oktoober on ka jÀÀdvustet.

Villane lodjapuu on ĂŒks uskumatult kena, tore ja pehme tegelane. lehti tahaks alati silitada. Õitseb kenasti, viljad on alguses ilusad punased ja siis hakkavad mustaks minema vĂ€hehaaval ja sĂŒgisel on silmailu missugune.
villane lodjapuu Viburnum lantana


Kask, mis tundus nii pildistamisvÀÀrne oma kollases ja tĂ€itsa tihedas leherĂŒĂŒs. Sinitaevas ka

Üks emajuure idu, mis PĂ€rnu laadalt lĂ€tlaste kĂ€est mitu aastat tagasi ostet. No ei lĂ€he Ă”itsema. Iga sĂŒgis oota nagu hingeĂ”nnistust.
emajuur Gentiana ´Little Pink `

13. oktoober kui pĂ€ikene kĂ€is vahelduvvooluga ja alati kui klĂ”psu tegin juhtus just vooluvahe olema 😉
Sammal, mis kasvab Ôiges kohas on alati teretulnud. Parkettide mustrid tulevad hoopis paremini esile.

Tagaaiast tagapool luusides leidsin toredaid seeneringe. Pilt pole kĂŒll suurem asi. PĂ€rast leidsin neid veel aga ei viitsinud enam.

Kahju, et lehed juba lÀinud.
Koehne pihlaka viljad Sorbus koehneana

Meeri on kohutav marjamaiasmokk. ArooniapÔÔsal on juba oksad pĂŒsti kuigi ma kartsin, et seda enam ei juhtu. SedavĂ”rd olid laiali vajunud. NĂŒĂŒd on lemmikud viirpuu mammud. Kuidas ta ennast lĂ”hkumata sealt astelde vahelt neid kĂ€tte saab, seda mina ei mĂ”ista.

palju erinevaid lehti

ĂŒks ĂŒtleb siberi ja teine korea, igatahes mingi madal ja vastu maad krĂŒsanteem see on

12. oktoober. Oli jÀlle pÀikesepÀev.
Mu mustikad on vÀikesed, Ônneks ikka nii punased.

Üks tammetneiu tantsib tuules ja ootab kosilast. Pikka ja sihvakat. Ise on ta punane tamm ´Aurea `ja meheks vĂ”tab vaid ´Aurea Fastigiata `
Quercus rubra ´Aurea `

ruljas helmikpööris Heuchera cylindrica on ka peale Ôitsemist Àge

´Korean Beauty ` on kĂŒll valdavalt Ă”itsenud aga kas ka seemned valmis kĂŒpsetab ? hoian Anna pĂ€rast neil valvsalt silma peal

pisike vĂ”sundpihlakas Sorbus reticulata on ĂŒtlemata nunnu

roomav kirsipuu Prunus pumila var. depressa on ka igal ajal pÀris Àge aga selle kasvukiirus !!!! ma juba lausa mÔtlen, et...

tiivulise kikkapuu Euonymus alatus vastu on sĂŒgisel kellelgi raske saada

mu lemmik siberi kontpuu Cornus sibirica, ikka see kunagi ĂŒhe lillekimbu seest jÀÀnud ja juurutatud

Üks okasnumpsik kah. ´Ophir `on juba talvekarva lĂ€inud

aga rohkem ei viitsi . Taga talus on igatahes vananaiste suvi. Olgu mujal kuidas on.

3 kommentaari:

  1. Ilus sĂŒgis teil, vĂ€rve kamaluga antud. Meil oli ka tĂ€na tĂ€itsa suvi 😊

    VastaKustuta
  2. VÀga ilus, jÀtkugu teda kauemaks!

    VastaKustuta
  3. Kaunis, sooja vÔiks olla kuni kuu lÔpuni. Meil muidugi jÀlle vihmad, aga vÀhemalt on soe.

    VastaKustuta