...on kevad hinge pugenud...

ja öösel maha sadanud lumekord ei olnud sugugi enam südantsoojendav. Õnneks on see praeguseks sulanud ja rohkem veel. Peenardesse siblima vist enne 2-3 nädalat küll ei saa. Ninakesi ka peaaegu ei ole. Väga vähe ja väga väikesed veel. 

Lillekasvataja küsis, et palju mul neid hostasid on. Kui alustasin teatasin, et 217. Praeguseks on 1 takson ära kukkunud, sest lappamise käigus sain teada, et ´Anne `ja ´Twilight `on sünonüümid. Ei saa öelda, et need nüüd identsed oleks aga nojah...
 
´Anne ` = ´Twilight ` 
Tegemist siis suure, keskmise kasvukiirusega hostaga, mis paremini edeneb varjulises kasvukohas.

Paaris sordis olen juba jõudnud taas kahtlema hakata. Seega võib ka nimetute ja valenimeliste hulk olla suurem kui ma eeldasin. 

Tistou jälle loodab, et kui ma oma minidest kirjutan, siis tuleb ridamisi Mouse seeria hostasid, Tuhkagi. Mul peaaegu, et polegi minisid ja need vähesed Moused, mis on, on veel nii kribud, et pole mõtet piltidega vehkida. Pealegi ei kuulu ametlikult minide hulka neist ükski, on minid kuni väikesed ja väikesed hostad. Tõsi, suurema mini ja väiksema väikse vahe võib olla ka olematu ja Moused on vastikult aeglased ka. Vähemalt minul. 
Peale kahe esimese minihosta soetamist jäin mõneks ajaks kahtlevale seisukohale. Minu suures aias need lihtsalt kadusid ära. Praeguseks olen tekitanud peenarde muutmise käigus 2 miniplatsi kuhu ka need hiireseeria omad on istutatud. Olgu siis vähemalt nimetatud millised hiired mul on. ´Blue Mouse Ears `(on juttu ilusate õite juures), ´Cat and Mouse ´, ´Church Mouse `, ´Frosted Mouse Ears `, ´Green Mouse Ears `, ´Lucky Mouse `ja ´Snow Mouse. 
Esimesed olid kaks kirjulehelist suhteliselt sarnast.

´Pandora `s Box ` , kiirekasvuline, varju eelistav

´Cherise `, aegalsevõitu ja samuti varju eelistav.

Siis oli vahepeal tükk tühja maad enne kui järgmised tulid. Uued minid on valdavalt sõprade kingitused või ka vahetused. 
´Ice Cube ` 
Nii päikesesse kui varju sobiv, keskmise või isegi veidi kiirema juurdekasvuga. Usun, et oma kitsa valge serva ja tegelikult tumedama lehega kui pildil paistab, kujuneb toredaks.

´Little Devil `
Kiirekasvuline, varjulisemat kohta eelistav, ilusa õievärviga. Leheserv peaks olema veel kitsama triibuga kui eelmisel. No ma ei tea. Äkki on minul liiga päikeseline kasvukoht. Minu jaoks sümpaatse kitsa lehega.

´Paradise Puppet `
Eeliseks kiire kasv. sobib nii päikesesse kui varju. Midagi erilist nagu ei oleks aga teadagi, et mulle meeldivad rohelised.

´Tom Thumb ´
samuti sümpaatselt roheline ja pealegi ka kergelt keerdus lehtedega. Pigem kiirekasvuline ja sobib nii päikesesse kui varju.
On veel ka ´Dragon Tails ` Mini kuni väikene, varjulisemasse kasvukohta. Tõotab küll ilusaks kasvada oma kollaste, laineliste servadega lehtedega. Eks aeg näitab.

Ja olengi sujuvalt jõudnud muidu toredate kirjude hostadeni 😊

´Sting `
On veel noorukene aga selline tore turd tundub tulevat. Keskmist kasvu, keskmise või isegi aeglase kasvuga. soovitatakse pool- kuni täisvarju. Mul on esialgu veerandvarjus, st päikest on üsna palju. vaatan kuidas hakkama saab.

Kolm suhteliselt sarnast sorti on ´Night Before Christmas ` (valge keskosa pole nii kindlapiiriline kui järgmistel), ´Risky Business ` ja ´White Bikiny `. Kõik on suuremapoolsed keskmised ja kiire kasvuga. Viimane eelistaks varjulisemat kasvukohta, kaks teist saavad ka päikeses hakkama. Tegelikult mulle sedasorti rangema värvipiiriga lehed meelivad päris hästi. Konkreetsed.

´Night Before Christmas `

´Risky Business `

´White Bikini ` pildi jaoks õigupoolest veel väike aga nii nunnu ju tegelikult.

Sama tüüpi aga kollase keskosaga on kiiresti suuremõõtmeliseks kasvav, nii päikeses kui varjus kasvav
´Alan Titchmarsh `

´Remember Me `
keskmisekasvuline, keskmise või minu meelest lausa aeglase kasvuga. soovitatakse varjulisemast kasvukohta aga sai ka päikeses väga hästi hakkama. Kolisin seda muudel põhjustel ja kui juba soovitatakse, siis poolvarju. Selle hostaga on mul kuidagi tihedam side. See oli enne mu esimesi minisid aia kõige väiksem hosta ja paaril esimesel aastal oli see pigem kitsaleheline. Võttis aega enne kui praegune väljanägemine tekkis.
Pilt 2012 st aastast kui aia kõige suurem ´Sum and Substance `ja siis kõige väiksem ´Remember Me ` veel kõrvuti kasvasid.

´Ground Master ` 
Öeldakse väikeseks ja keskmisekasvuliseks. Mina väidan, et keskmine ja kiirekasvuline. Soovitatakse varjulisemat kasvukohta.

´Lakeside Paisley Print `
Siit tõotab midagi huvitavat tulla. Peaks olema keskmise suurusega ja aeglasekasvuline ja soovitatakse varjulisemat kasvukohta. 

´Rainbow `s End `
väiksemapoolne keskmine. keskmise kasvukiirusega ja soovitatakse poolvarju. Mina katsetan pisut päikeselisemas kohas esialgu. väga sümpaatne hosta minu jaoks.

´Pilgrim `
Väike ( ütleks, et pigem väiksemapoolne keskmine) ja nobe, ilusa kujuga puhmik nii päikesesse kui varju.

´Revolution `ja ´Gypsy Rose ` on ka toredad hostad aga, et mul pole neist praegu ilusaid pilte ja inetuid pole mõtet panna, siis jäävad need tulevikku. Liiga väikesed ja peavad ennast veel kasvatama ja tõestama on järgmised : ´Color Festival ´, ´Clifford´s Stingray `, ´Pathfinder `, ´Sparkler `. Piltide põhjal võib arvata, et need kõik on üsna toredad.

´Moonstruck `
Keskmise kasvukiirusega väike kuni keskmine (on ikka ebamäärased parameetrid) . soovitatakse varjulisemat kasvukohta. Mulle sümpatiseerib loomulikult selle lehekuju. Kollane läheb suve edenedes valgeks.

´Spinners `
Kiirekasvuline, suuremapoolne. Toreda kujuga puhmik varjulisemasse kasvukohta.

´Obscene Gesture ´
Tõotab väga ilusaks kasvada. On keskmise kasvukiirusega keskmine kuni suur ! (kujutleks milline see suurena välja näeb ) . Kasvukoht pigem varjuline.

´Thunderbolt `
Üpris aeglasekasvuline, suuremapoolsem. soovitatakse varjulisemat kasvukohta. On väga sümpaatne hosta aga ei ole üldse fotogeeniline. Igatahes on peenras ilusam kui pildil.

´Yellow Polka Dot Bikini ` (no on alles nimi)
Üks ütlemata vallatu moega hosta igatahes, Keskmise suuruse peaks saavutama keskmise kiirusega. sobib nii päikesesse kui varju.

Täna algas kevad. paraku on jälle mingi lumeollus vahepeal maha sadanud aga küll see ilm ilusaks ka läheb. Igatahes on hooaeg ses mõttes alanud, et ühe tellimise maksin juba kinni ja ootan taimi, sibulaid ja teise ühise tellimise taimed võivad juba vabalt teel olla Tartu suunas. Hakkab pihta. 😚 Igatahes ilusat kevade algust kõikidele aedlvatele ja mitteaedlevatele. 
Hostajutt järgneb...

2 kommentaari:

  1. Veerandvari on ka selline tore kasvukoha kirjeldus, sümpaatne, ma ütleks. Ja sinu pilte vaadates tundub mulle, et sul ei ole aias ühtegi tigu ega nälkjat. Minu hostadel on ikka augud siin ja seal, kuigi meil ka neid tigusid massiga ei ole. Lugemine on muidugi hea ja selle põhjal saab igaüks juba valiku teha. Parem kui iga e-pood :)

    VastaKustuta
  2. Oi tõepoolest, Karinil väga õige tähelepanek - kus on teoaugud? Mitte ainsamatki!!!
    Aga ootame siis Mousede kosumist ja ikka sisukaid ülevaateid edaspidigi. :)

    VastaKustuta