...märts närib närve...

 07.03 ...ja kiusab ilmaga. täna hommikul tõeline laks, õues temperatuur -9, kaks C.

Sassi ei näi segavat ei miinus ega lumi. Kui tuppa tuleb kobib kellelegi sülle käppi ja kõrvu soojendama. Aga selle paganama kadaka all on keegi elukas. Ülo käis ka abis uurimas aga ei leidnud nad kedagi. Sellest kaunist hetkest ei märganud enam kahjuks pilti teha. Sassist küll.

 



08.03 Naistepäev, rahvusvaheline, punaseid nelke mitte tuua, sest päeva värving on juba ammu muutunud. 

Ilm on talvine. Öösel on lund lisandunud ja lisandub üha vee. Päikesetõusu temperatuur oli tegelikult vaid -3,2 C ja hakkas kiirelt tõusma. Tuul iilitine. Vahepeal keerutavad lumespiraalid hangesid kokku. 

Kassiseeria lauad, mis tulid nagu Vändrast läksid hoobilt nagu kuumad pirukad. See oli Kaioga üks suurepärane diil. Osa laudade hinnast laekus lihaveise vinnukana ja see on midagi, mida ma jumaldan. Naturaalmajandus on suurepärane. Peotäis tulpe naisteka puhul ka. Udunummi.

09.03 Talv. Hommikul oli isegi -7,2 C aga nii kui päikene ennast natuke näitas hakkas temperatuur tõusma. Päikese käes on võim. Räästad tilguvad aga tegelikult + veel ei ole. 

Selline vaatepilt siis






Selles olen ma nüüd veendunud, et verejahu potid ei aita, vähemalt mitte miinuskraadidega. Jäljed reedavad. Kits(ed) on seekord varahommikul aias seerinud. Maja taga kahe peenra vahel on tihe siksak. Kahjuks mitte ainult seal
miks mul pole püssi, kahurit, ambu või mida iganes

10.03 Maksimaalne miinus oli varahommikul enne päikest -18,3 C. Päiksepaiste soojendas juba paari tunniga nii palju, et termomeeter näitas -8,3 C ja tõus jätkub kuni päikesepaistet jagub. Lõunaajaks oli juba +1,3 ja uuesti miinusesse hakkas vajuma loojangu ajal. Aknast on valus välja vaadata, sedavõrd kiiskavvalge on. Kitsed on nüüd hakanud varahommikul käima.
Heh, täna tulid õhtul ka.

11.03 Kell 11.30 -4,6 C, varahommikul oli -6,8 C. Pole päikest ja ajuti sajab laia lund. Eks suusalmbidele ole see taevamanna, mittelembidele stressiallikas. Minul läheb ajuti soov, et soe õhk puudutaks käsivarsi nii tuliseks, et lausa palav hakkab. Õnneks pole minu kevadeootus lausa painajalik. Täna panen paprika turbatabletid turbapottidesse. Kuidagi liiga kiiresti, ma kahtlustan, et 1,5 kuud toas võib taimed untsu keerata. 

Pole tõeliselt head kohta. Üleval põrandal oleks kõige valgem aga kassid ju. Duširuumi aken teistest taimedest tühjaks ja sinna. Valgust võib väheks jääda aga samas on kindlas kohas ja pidevalt silma all. Lund nii laia kui peent ja tihedat sadas kuni hilisõhtuni.
Vahepeal kadus nähtavus ikka üsna ära. Võrrelgem ülemiste piltidega.




12.03 Päike. Veidi alla 0 C varjus loomulikult. Päikese käes +. Tuulutab ja keerutab pinnatuisku aga mitte väga hullusti. 

13.03 Öösel on suur ports lund juurde sadanud. Veel varahommikulgi sadas. Siis tuli äkitselt päike, temperatuur tõusis -5 C -lt kiirelt 0 -i. Tuulutab.  PÄEVAL 14.00 OLI +5,4 C. Aga varsti hakkas pilvi kogunema ja tuul tõusma. Varajastel öhtutundidel juba lõõtsub korralikult. Üleval on vahva olla. Temperatuur tantsis mõnda aega 0 ümber, ööseks läks + poolele ja jäigi.

14.04 Tuul on endiselt maruline ja kolistab katusel. Õues +4,5 C. Lubatakse lausa +8 C. Hommikuks on pool lund läinud. Huvitav palju õhtuks alles jääb ? 
kuigi õues on soe, magavad kassid rahulikult oma päevaund. Lumi on ju vastikult märg ja tuul puhub kasuka tagurpidi selga. Max on küll kohutavalt tüütu oma mängulustiga Kustile, kes peagi hakkab 18-t aastat astuma aga kui laps vajab lähedust siis taat ei keela.



On emakeelepäev. See, et tänast päeva kenasti tähistatakse on südantsoojendav ja armas. Mina sel aastal etteütlust kaasa teha ei viitsinud. Võib-olla järgmisel aastal jälle. Peaks ehk ka kassidele ette lugema.

Päeva tippmargiks jäi +9,0 C ja koos tugeva, iiliti tormise tuulega sulatati lund sellisel kiirusek, et homme on vist rohkem rohelist kui valget.

Panin tärganud paprikapojad turbatabletiga turbapotti ja külvasin Tagetese ja aedastreid. neid nõeljate kroonlehtedega, valget, kollast ja mixi. Loodan, et kõik pole mitte liiga vara saanud. Kogu seda kupatust pikeerituna mul majas küll pole kohta hoida. Nüüd peab varsti soojemaks minema !

15.03 Pool märtsi on läinud. Issand hoia, alles see ju algas. Öösel hoidis +5 C-st ja hommikul sadas vihma. Sellisel moel on lumi varsti otsas ja kuna mingit erilist keltsa vähemalt meil ei tundu olema, siis kevad kui kord tuleb, tuleb äkiliselt. Lõpuks ka meil kevadekuulutaia. Lumekupu tupsunupsununnu 😛

No jaa rohelus ka juba servapidi paistab


Täna pole küll enam suurt tuult aga märg on ikkagi. Sestap on Sassi kord last kasida ja hoida.

Hommikune vihm hakkab tasapisi kerge päikesepaistega asenduma.  Ja nii soe, nii soe. +9,2 C. See on nüüd juba see ilm kus toas viibimine on nagu aeglane koolemine aga õues lopa sees lööberdada pole nagu ka kuigi ihaldusväärne. 
Ootame ja vaatame, mida märtsi teine pool teeb. Kui ühte sea põrna omaks, siis teaks aga vot ei oma.

1 kommentaar:

  1. Jah, heade aegade algus. Aga tuul veel külm ja maa külmunud ning õues eriti veel midagi teha ei saa.

    VastaKustuta