...tuleb ära kasutada lisapäev...

...ja kuu kenasti kokku võtta. Üldiselt, no oli vast veebruar. Ilma oli igasugust. Tuult oli rohkesti. Tuisukuu ikkagi ja kuu lõpus oli isegi üks tuisulaadne. Lumi tuli ka. Vabariigi sünnipäeval oli päike ja puha aga tuul oli sedavõrd õel, et mina küll õue pildistama ei läinud. Seevastu 25. 02 oli imeline kevadilm, Päikesega, tuuleta ja täiesti märtsilõpuline. Läksin natukeseks jalutama aga natuke venis päris pikaks ja paljuks. Mitte ei tahtnud tubaje.
põhjakülg on härmas veel

Thunbergi enelas Spiraea thunbergii ´Ogon `oli otsustanud lehte minna

kõik igihaljas on sel aastal tõesti igihaljas ja pole degenereerunud magedalt talvehaljaks

amuuri adoonise ematuust on kusagil liivatee sees ja seda ma ei leidnud aga paar tuusti on liiliapeenras suvaliselt õitsemisikka jõudnud, amuurikas on täitsa tubli külvaja aga selle tittesid on kunst näha rohimise ajal

uue väljatrügijana esines Tubergeni silla Scilla mischtschenkoana, issver kust küll tulevad sellised konsonandiühendid

peaaegu on õis lahti Iridodictyum ´Sunshine `-l, kiiruselt siis teine

Galanthus x ´Wasp ` on männi kaisus ootamatult suureks sirgunud

Crocus ´Cream Beauty ` on hetkel varajasim aga õisi avada ei suutnud sel päeval mitte, ka lumekupp jäi nuppu, vaid gargari krookus avas end veidi lõpuks

C. gargaricus

peale õitsva valge transilvaanlase leidsin sellise roosanupulise sinilille aga ei uurinud lehte lähedfalt, ilmselt ka transilvaanlane
Igatahes nautisin ilma, mõlgutasin mõisniku ja redisekülvi mõtteid ja olin ülimalt eluga rahul. Ja siis !!! Otsas kaunis eelkevad. Ja oli ka viimane aeg näidata põhjamaalastele milline näeb välja lumi. Kuidas lõhnab lumine aed ja milline on lumine vaikus. Hoopis teistsugune ja tummisem kui tavaline vaikus.
26.02 märg lumi, mis päeva jooksul peaaegu olematuks sulas
vaated aknast



Meerile lumi meeldib

leia pildilt sõjakas mongol


Sass eelistas tuppa jääda

Ja siis tuli ka pärislume sadu. Selles mõttes päris, et mitte veega pooleks. Tegelikult mulle täitsa see talve nüke meeldib. Ilus on. Kõigil tundub ilus olema, sest FB on talviste ilupiltide poolt vallutatud. Mudilastele ja lapsemeelsetele oli see koolivaheja kingitus. Keegi sai kindlasti ka suusad alla. 
29.02




Õitesjtest on muidugi kahju. Ainuke mis lumest välja ulatub on lumekupp.


Kui paljudes kohtades olid öised ja päikesetõusu aegsed külmakraadid ikka väga vinged, siis meil jäi see talve rekordile alla. Kõigest -8,7 oli meie maksimum ja praeguseks on juba ammu +2 C. See talv saab ruttu otsa ja nüüd võib kevadele juba varsti sügavalt silma vaadata. Märts on kevad, öeldagu mis tahes. 

Käsitöö vallas on sel aastal asjad kuidagi nigelad ja venivad. eelmises blogis näitasin natuke oma õpisokki. Sellele teen praegu paarilist. Vahepeal sehkendasin ühed hallid valmis. Just nimelt sehkendasin, sest laua taga, kaks paksu piiblit ees milledest ma näpuga järge ajan päris kudumine ei ole. Aga ma olen juba peaaegu saanud selgeks nippe, milledest mul varem aimugi ei olnud. Kohe nagu targem ja tähtsam tunne on. Ja kui palju põnevat neist piiblitest veel leida on. ka keerulisemat. Esialgu valisin lihtsamaid variante paljudest võimalikest.

Kirja graafika on Kadrina poolsuka oma, värvid on pisut erinevad, sest päris õigeid mul lihtsalt ei olnud.
Mis siis minu jaoks oli see uus ja põnev ja põrutav. (oskajad võivad nüüd kõva häälega naerda ).
Kahevärviline loodus, keerukorrad (need 2 triipu) ja üllatuseks oli koekirja 4 esimese rea parem- ja pahempidi ringidest tekkinud nupsud.

Viklirist enne kanna kudumise alustamist

Ja muidugi kiilkand. Äärmiselt elegantne, tegelikult üldse mitte keeruline aga esimese juures oli küll tunne, et tegemist on mingi müstifikatsiooniga.

Ükspäev tulid päris tugevad pintslineelud. Midagi ma kindlasti teen, idee on olemas. Ja õhtud on veel kaua pikad ning hommikud külmad.

Ja võibki öelda, et tere MÄRTS .




4 kommentaari:

  1. Lund oli vaja,tõi reaalsusesse ja tuletas meelde et ikka peaks olemagi talv ja et end liiga kevadiselt ei tunneks nii vara.
    Sokid on imeilusad oma nupsudega.

    VastaKustuta
  2. See lumi oli tõesti ilus ja kylmakraadidega ei mindud liiale, sellist talve täiesti kannataks.
    Sul on väga hea kudujakäsi, ilusad peened ja yhtlase koega sokid.

    VastaKustuta
  3. Imelised sokid. Ühel päeval ma koon endale ka sellised :)

    VastaKustuta
  4. Väga peened sokid. Kõrgem pilotaaz teostuse poolest.

    VastaKustuta