...hakkab kevad ka meie aeda jõudma...

...ja on meilgi lootust ülejäänud õitsvale Eestimaale järele jõuda. Meil käis see õite tulemine kuidagi pauguga. Ei olnud, ei olnud ja siis äkki ! !3. veebruar oli pöördepunkt kui lumikellukete tuust poole päevaga maa seest välja kargas. Kusjuures varjupeenras ja Plena pealekauba. No päris lahti õied veel ei ole aga ... . Samas päikselisemates kohtades pole nagu veel eriti midagi peale lehtede

Ka märtsikelluke on varjupeenras tulemas

Umbes samal ajal tulid lumekuppude kogumid. paljudel on need muidugi juba täisõites ja vaata, et õitsenudki. meil siiski vaid arglik algus.

Sinililledest on hakanud ennast liigutama valge transilvaanlane. Teised õnneks kõik veel magavad.

Tegin täna mitu tiiru, ilus kevadine oli aga õnneks pööras jälle ilma ära enne kui ma midagi suurt ette võtta jõudsin. Mõistus, see terve, ütleb, et ära songi veel aga süda see sunnik on ju juba kevades.
Leidsin Tivi ( ikka see kevadel õitsev sügislill, ullike selline) õiepunga ja mõned valevlille nupukesed ka. Krookused on muidu maa sees aga see eriti varajane Gargari krookus läheb ilmselt esimese korraliku päikesega

amuuri adoonis on kusagil liivateedesse uppunud aga küll seegi tuleb. Palju nägin laukude ninasid, osad päevaliiliad on lehti tekitama asunud. Loomulikult varajaste tulpide ja nartsisside leheotsad.

Kevadikud ongi väga varajased, see eriti enam ei üllata

Saxifragad minul veel õiepungi pole saanud aga püramiidkivirik on talvega endale kena rosetti tekitanud. Tegelikult on siin sama efekt, mis okaspuudega. Millegipärast tundub, et need kasvavad talvel. Mingid optilised meelepetted.

Tasapisi hakkavad tulema nii Pulsad kui ilmselt ka tillad.

Ainuke võrkiiris, millel õienupud paljutõotavad ongi vist üks varajasemaid, nimeks ´North Star `

Ja, oh imet ! Üks alpikann on ka nõuks võtnud õitseda. eelmine hooaeg läks ilma ainsagi õieta. Aga praeguse seisuga on kõik vähemalt lehtede kujul olemas. Rõõm seegi.

Kivilas oli hetkeseisuga pilt ilus. Nelgid korras, mägisibulate kogumid on SUUREMAKS KASVANUD ! peenemad kivirikud korras. ka need vähesed kaktused, mis hetkel peenras on ok. Kõik on kuidagi kabe ja korras. AGA !!! Märatsev ja mäkra mängida võiv märts on alles ees ja mis seis tegelikuks kevadeks on ei oska keegi veel arvata.

Urbi täis sarapuu on imeline

Roosidel on pungad tipuni, seitsmepoja puul, pagunipuul ja kanada juudapuul ka. Paluks nüüd ilusasti kevadesse välja venida ja mitte hakata siin mingeid järeltalve mänge mängima.

Need lumeroosid, mis juba jumal teab kaua on õitsenud on pisut kosunud.


Aga mis ma kevadel teen taoliste kogumikega. Võtab kukalt sügama. Kusjuures siit on suuremad juba laiali istutatud ja neid on ka jagatud.

Veebrari esimesse poolde mahtus ka selle talve külmarekord. Siiani. Ühel päikesetõusul oli õhus -7,1 C ja maapinnal  -9,2 C. Muidu on ilm ikka selline nagu viimased kuud on olnud.
Niipalju siis ajalooliselt tähtsaid hetki, sest sellist talve ma vaevalt enam oma elus näen. Aga ei tea ka. Äkki hakkabki nii olema ja saab enne kui endal aeg otsa SAAB VEEL KA TSITRUSELISI AIAS KASVATADA.  Aga ega ma seda ei igatse küll. See tuleks nii mõnegi armsaks saanud ja harjumuspärase arvelt.

Muus vallas on veebruar olnud peamiselt kudukuu. Et mul on mitu projekti korraga käsil, siis valmis pole loomulikult neist ükski saanud. Miks mitu ? Väga lihtne. me kirju kass avastas ja anastas minu kudumise tooli. See näeb välja nii.

 Mina pääsen sinna ainult siis kui ta suvatseb alla sööma või kamina ette lebotama minna. aga tundub, et tool on isegi kaminast tähtsam. Nii, et suurt asja koon ma siis kui selleks võimalus antakse ja raamatu järgi sokke õpin kuduma laua taga. Ja see näeb välja nii.
esimene õpisokk

Kuna sõbrad varustavad mind igasuguste kunsti- ja käsitöö nö jääkidega, mida nad ise ei vaja siis inspireerituna Kaie (ARMAS SÕBER KOSU KIIRESTI JA KINDLALT )imearmsatest kristallvaigust lilledest tegime Üloga ühe laeripatsi. Me mõlemad armastame selliseid täiesti kasutuid laeinstallatsioone samavõrra kui jälestame rippuvaid laevalgusteid. Aga lagi tühja kohta ei salli. Kasutasime ka Anni ja Lagle annetusi ja paari käsitöölise riistvara, mida endal vaja küll ei lähe aga ära ka ei saa visata, isegi ära anda ei raatsi. Mis see ovaalne on me ei tea ja siiani pole keegi midagi tarka ka pakkunud. Selline siis.

Ah, ja veel. Esimest korda elus nägin hallrästaid. Ikka suur parv oli. Õnneks läbilennul. ma vähemalt loodan. Käisid ka kirsipuus.

 Ja kitsedega oleme endiselt külluslikult varustatud. Pildil osa karjast, põõsaste taga on neid veel. Ilusad muidugi, miks nad siis ilusad ei ole aga nad võiksid ilusad olla natukene kaugemal.

Poole kuu kohta kogunes päris palju. 

9 kommentaari:

  1. Tore talvkevadise veebruari ülevaade! Armsad valged pepud, aga need võiks tõesti kaugemal olla

    VastaKustuta
  2. Tundub, et meil loodus samal lainel mis teil. Mitte midagi ei ole üleliia. Ja need lumeroosid on mu meelest eluaeg talvel lume all õietralli pidanud, vähemalt paljud neist. Ja küll te olete ka tegusad inimesed, tundub et ega eriti ei magagi. Aga no need sokid, ma pole nii ilusaid enne näinudki. Ja proua alles õpib neid kuduma :)

    VastaKustuta
  3. Ohh sul puhta kevad seal! Lahe laeilu on tõesti!

    VastaKustuta
  4. Jaanuaris veel mõtlesin, et ega tali taeva jää kuid praegu näib küll, et ilus pikk lauge kevad on meil maad võtnud. Jaa, roosid ja paljud soojalembesed taimed on häppid ja tugevad. Nii oli ka eelmine suvi. Loodan, et märtsis külmaehmatust enam ei tule. Imeilusad sokid. :)

    VastaKustuta
  5. Sul ju kevadet küllaga ja rohkemgi veel!Laeilu ju puhas kunst!

    VastaKustuta
  6. Topeltõielised lumikellukesed ongi pisut varajasemad kui lihtõielised. Vähemaste minu aias. :)
    Aga kuidas see on võimalik, et mul too kena purpurlumeroos on ikka jätkuvalt puudu, ma küll ei tea!

    VastaKustuta
    Vastused
    1. vot seda ei tea tõesti aga enne suvist kokukat tuleta meelde, ma kaevan sulle :)

      Kustuta
  7. kargavad maast välja neh :) üksikult ja puntidena. Sul ikka rohkem puntidena. Alpikann on muljetavaldav ja lumeroosidega oli mul sama seis eelmisel aastal ja küllap külvavad tänavu ka. Ma otsustasin oma jäägid nüüd võsaparki istutada, las möllavad seal.

    Kitsekasri on küll õudne, neid on ikka kari! Võeh, ilusad küll, ag ama sellega päri, et võiksid kusagil metsas pigem ilusad olla.

    VastaKustuta
  8. Või neile ei meeldi laevalgustid! Järgmises unenäos siis need värtnad hakkavad vaikse vurina saatel keerlema ja kristallvaigu kuubikud ja muud riputised hakkavad vahelduvate värvidega helendama nagu su uus kuusepuu ilmsi tegi. Vaat siis, kui see unenägu veel korduma ka hakkab, ei jäägi muud üle kui ledisid kondnstruktsiooni monteerima hakata :D

    VastaKustuta