...salamisi...

...on alanud hooaeg. Kevad ka on kohal. Lõoke lõugas lõunaajal lõõritada. Seda see ju ometi tähendab, kevadet ?
Aiandushooaja algus on tegelikult väga suhteline. Kas see algab siis kui aedleja sorteerib lõpuks oma seemnevarud ja leiab, et varusid on vaja täiendada ning siis poodi kappab ja teeb seda sellise innuga, et tuttavaid inimesi ära ei tunne, sest nuikapsas tahab leidmist. (jäi siiski leidmata selles poes). Või algab see siis kui aedleja maksab esimese arve taimede ja sibulike eest ( see saadetis pole veel saabunud, loodan, et ikka saabub kunagi, ega kiiret ju pole). Või siis kui esimesed elusad taimed kohale jõuavad. Esimestena laekusid 4 Sieboldi priimula sorti. Siinkohal veel kord tänud Suvelillekesele. Kindlasti peaks hooaeg juba olema käimas kui saabuvad järgmised. Liiliasibulikud, kolmiklilletitt ja kaks tundub, et üsna prisket kuldkinga. Tänud Mildale. Aga võib-olla algab see hoopis siis kui kassilaps esimest korda värske õhu kätte tiritakse ja vaeseke sellest šoki saab ja paanikas tuppa põgeneb,

täitsa võimalik, et algab hoopis siis kui lume alt on välja sulanud juba õitsemist alustanud amuuri adoonis.
See oli eile. Muidugi võib olla alguseks ka esimene arglik koristus neis peenranurkades kust varajased sibulikud tulemas. Ninasid juba on. Eriti prisked krookuseninad leidsin, silt näitas, et Tii annetatud. tulevad vist tulbisuurused õied kui juba ninad sellised on.
Eile leidsin 1 lumikellukese. Seegi märgiline aga pigem viitab kevadele. Kui mõtlema hakata, siis ka adoonis ikka pigem kevade märk. Täna leidsin 4 veel.


Ilmselt on siiski hooaeg juba käimas kui esimene õunapuu saab naksitud. Selline väike sanitaarlõikus. Igatahes on sedapuhku aiandushooaeg jälle avatud.  Pühadega läheb nii hinges kui muidu kõik ilusaks, söödud munad teevad ihu ka tugevaks  ja SIIS LÄHEB KIIREKS 😃
Ilusat hooaega kõigile kaasaedlejaile !

6 kommentaari:

  1. Hooaeg on tõesti alanud. Täna hommikul sorkisin sinu soovitusel lund amuuri adoonis pealt katki, päris maapinnani ei jõudnud, aga ei paistnud veel midagi. Tuleb seega natuke hiljem (kui muidugi homme taas väga paksu lund peale ei saja). Kiiret ja mõnusat hooaega teile ja häid pühi!

    VastaKustuta
  2. Hooaeg hakkas tõesti pihta. Seemnekülvid kerkivad aeglaselt mullast ja mõte töötab täiskiirusel probleemi kallal, kuhu veel võiks potte ja potikesi paigutada.

    VastaKustuta
  3. Esimene õueskäik võib tõesti väga hirmutav olla. Hiljem ei taheta väga tuppa tullagi. Vägisi peaks end külla pressima ;)

    VastaKustuta
    Vastused
    1. :D ega väga pressima ei peagi. Kui tunned, et tahaks tulema hakata, küsi kuhu ja nii lihtne see ongi :D

      Kustuta
  4. Alanud on küll, sibulad ja tiamed tulevad ja hullu peaga tellisin veelgi juurde. Minu adoonis on lume alt väljas juba ammu, aga on täitsa jääs, peab vist kõrgema ja kuivema koha talle otsima

    VastaKustuta
  5. Hooaeg alanud, esimene peenar eilse seisuga lõigatud-puhastatud. Täna on muidugi talv tagasi. Minu ühe adoonise pungi on keegi kahjuks pealt närinud ja õieilu rikkunud. Sindrikud!

    VastaKustuta