...paistab päikene aga vinge põhjatuul rikub mängu ilu

Mulle isiklikult väga imponeerivad eriti kitsalehelised ja üsna sümpaatsed on ka valdavast kitsamad, pikemad lehed. Olgu hosta siis kirju või ühevärviline. Selliste suunas võiks isegi veel püüelda.
´Corkscrew `
Lisaks kergelt vindiga lehele peaks ka lehevarred olema punased. Pilt on 2015 st aastast aga ega varred ka nüüd eriti punast näita. On muidu vahva ja aina vahvamaks läheb. Aga väga aeglaselt. Mõõtmetelt paigutatakse väiksemapoolsete keskmiste sekka. Kasvab nii päikese kui varjus.

´Curly Fries `
Väiksemapoolne keskmine ja üpris kiire juurdekasvuga. Nii päikesesse kui varju. Igavesti tore tegelane minu meelest.

vesihosta H. longissima 
Samuti väiksemapoolne keskmine ja kasvukiiruski keskmine või isegi aeglane. Kasvukoht pigem varjulisem. Sellesse hostasse olin ma pisut armunud juba siis kui ma veel hostapalavikku ei põdenud. Tegelikult oli ühes paberkataloogis nähtud pilt sellest või sellelaadsest hostast vist suisa hostapalaviku pisikuks. Just sellepärast, et see on nii mittehostalik.

´Hacksaw `
peaks olema keskmisekasvuline ja kiire juurdekasvuga ning sobima nii päikesesse kui varju. Ise ei oska veel kommenteerida, see nii noor alles.

´Sandhill Crane ` 
Ka see hosta on alles nooruke. peaks olema väiksemapoolne keskmine ja keskmise kasvukiirusega. Soovitatakse pool- kuni täisvarju.

´Herifu ` 
Ei ole küll pikkade ja kitsaste lehtedega ent selline sale leht on samuti sümpaatne. Väike keskmise kasvukiirusega. soovitatakse pool- kuni täisvarju. Sellist lehekuju esineb ka paljudel minidel.

´Weihenstephan `
keskmise kasvukiirusega väiksemapoolne keskmik. Nii päikesesse kui varju. Väga sümpaatne roheline.

Oma üsna meelevaldses hostade grupeerimises olen jõudnud kirjude eri kategooriate juurde. Kõigepealt tulevad vindiga toredused ja muidu toredad kirjud, siis enam-vähem kabedad kirjud ja lõpuks ranged aga üheülbalised kirjud. Et sellest kirjususest päris paha ei hakkaks tuleb eri rühmade vahele veel ka muud vajalikku infot. Nagu minide seis minu aias, natuke hostade tervisest, liikidest. Võib-olla veel millestki. 

´Colored Hulk `
Suve edenedes lähevad lehed normaalsemaks. Keskmise suurusega ja keskmise kasvukiirusega, väidetavalt. Päikesest täisvarjuni. Usun, et sellest tuleb uhke puhmik.

´Geisha `
Keskmise suurusega, üsna aeglase kasvuga. Soovitatakse varjulist kasvukohta. Kollane läheb lõpuks kreemiks.

´Little Caesar ` tulemine
Väikesekasvuline, keskmise või isegi aeglase juurdekasvuga. Varjulisemasse kasvukohta.

´Dancing in the Rain ` 
Eriti sümpaatne kui ka valged õisikuvarred juba on. Keskmine kuni suur hosta. Kasvukiirus pigem aeglane. Kasvukoht soovitavalt varjulisem.

´Golden Meadows `
peaks kasvama suureks hostaks aga aeglaselt. Soovitatakse varjulisemat kasvukohta. On sinihalli hosta sort.

´Allegan Fog `
Keskmise suurusega ja kuigi väidetakse keskmiseks ka kasvukiirust, on minu meelest juurdekasv üsna nobe. Kindlasti varjulisse kohta. Üks väheseid, mis päikese käes ikka üldse hakkama ei saanud.

´Fire and Ice ´
Aeglasekasvuline ja keskmise suurusega, varjulisse kasvukohta. On tõesti aeglane.

´Whirlwind `
Keskmise suurusega ja parajas tempos laienev. Sobib nii päikesesse kui varju.

´Wolverine `
Keskmise suurusega võrdlemisi kiire laieneja. Naudib pigem varju kui päikest. On natuke vindiga aga sümpaatseks teeb ennekõike puhmiku kuju.

Siit ongi paslik edasi minna muidu toredate kirjudega aga seda...
järgneb


6 kommentaari:

  1. Ylilahedaid sorte on olemas. Kahjuks ei ole ma neist paljusid Lõuna-Eestis myygil näinud, nt kitsalehelised on minugi aias kohustuslik juurde hankida 😁

    VastaKustuta
  2. On tõesti põnevad. Palju sul hostasid üldse kokku on?

    VastaKustuta
  3. Oleneb, kust poolt külma põhjatuult vaadata... . Otsustasin täna hommikul uisutama minna. Aga lihased olid külmad ja kuidagi jõuetud. Tagant-tuulega läksin niisama edasi, aga tagasiteel mõtlesin, et tuleb roomates tulla, aga vastutuulest oli jällegi omalmoel kasu, nimelt aitas liiga kiiret hoogu maha võtta, vanainimese asi.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Uisutamine oli küll lahe mõte ja vinge põhjatuul kipub olema see, mis vastu puhub, olgu siis suund mistahes :D

      Kustuta
  4. Oleks mul rohkem kasvukohta ometi hostadele. Sinu lood ajavad ju täiesti sõltuvusse :)

    VastaKustuta
  5. No siin on vahepeal tulnud hostapostitusi nagu saelaudu! Vahvad sordid, värvid ja vormid. Et siis minid tulemas, loodan näha mousse! :)

    VastaKustuta