...on tulnud sulailmad...

...ja kuigi ma veel suures kevadevalus hetkel ei ole, siis selline päeval sulatab, öösel külmetab ilmakorraldus on täitsa vastuvõetav. Lund enam sadada ei tohi, sest täpselt punkt lihavõtteks on kevad ette nähtud 😍
Aga ma pusin seni hostajuttu edasi. 

Kus te olete kõik mu kallid kollased hostad ? Kui asjasse süveneda, siis enamus alustab salatirohelisena ja alles suve teisel poolel on kollasele lootust. Nii ühevärviliste lehtede kui ka kirjude puhul. Ainuke üdini kollane ongi Muhedikemaa seemik, millest eespool juttu on olnud. Olen tegelikult päris kollaselehiseid peljanud, et päike teeb äkki liiga. Tegelikult need siiski vist nii nõrgukesed ei ole ja ju see puudus tuleb tasapisi likvideerida. 
Üks 2016 ostetu tõotab päris korralikuks tegijaks saada. Alustab küll kollakasrohelisena aga üsna kiiresti hakkab kollane võimust võtma. 

´Golden Waffles ` keskmisekasvuline ja suhteliselt kiire kasvaja nii päikesesse kui varju.

Tegelikult on kollast hostades ju niisamagi päris palju. paljud Kirjud on kollasega ülekaalus esimese kasvukuu. Siis hakkab kollane aina heledamaks kuni lausa valgeks muutuma .Alguses kollakasrohelised ja salatirohelised muutuvad suve edenedes vahel vägagi kollaseks. Salatiroheline on aias suurepärane värv. See helendab. eriti kui varjus on. Seega kui üldse veel üdini kollast tahta, peaks see olema ütlemata heade omadustega igas mõttes ja muidugi suur, mida suurem, seda parem.
Nende hulka, mida ma nimetan nö helendavaiks kuulub nii suuri kui väikeseid, ühevärvilisi, vähevärvilisi ja ka kirjusid. Mõned on armsad ja mõned vähem armsamad.
´Hydon Sunset ´ väike, valdavalt kollane, värv on parim poolvarjus. Kiirekasvuline.

´Lemon Lime ` väike, läheb suve edenedes rohekamaks aga alustab kollasena. Kiire või keskmise kasvukiirusega. Edeneb nii päikeses kui varjus.

´Marrakech ` on enam-vähem kogu aeg kollane, noored lehed pisut rohekamad. Väike kuni keskmine mõõtmetelt ja keskmise kasvukiirusega. 

´Tattoo ` on keskmise kuni aeglasekasvuline väike hosta. Poolvarjus või täisvarjus kasvamine on soovituslik. Minu jagu on pool-poolvarjus, st pigem päikeses. Ei oska praegu kommenteerida. Vaatame kuidas minema hakkab.

Päris uutest võiks sellesse ritta tulevikus pääseda ´Avocado `, Squash Caserole `, Dragon Tails `. Kindlasti on särvad peenardes vanad head tegijad ´Queen Josephine `, ´Paul´s Glory `, ´Rainforet Sunrise `, ´Spinners `, ´Unforgottable `, ´Lakeside Cha Cha `. 

´Emerald Tiara ` on keskmisekasvuline ja suhteliselt kiire laienema. parimaks loetakse kasvukohta pool- või täisvarjus.

´Kabitan ` väike, keskmise kasvukiirusega hosta. soovitatakse pool- või täisvarju. tundub, et poolvari oleks parem, Minu oma on praktiliselt täisvarjus ja eriti kollasemaks ei lähe. See hosta võiks olla liigitet ka minu veel ühte sümpaatsuskategooriasse - pika ja kitsalehelised.

´Inniswood ` on suur hosta ja võiks kuuluda ka suurte ja lahedate kategooriasse. Keskmise kasvukiirusega. soovitatakse pool- või täisvarju. Minul esialgu pigem päikeses aga peagi saab sellest poolvari. Seni pole sellega muret olnud.

´Oriana ` on keskmine kuni suur. Keskmise kasvukiirusega. alustab kollasena ja aja edenedes muutub toredaks salatiroheliseks. On nõus kasvama nii päikese kui varjus.

´Fragrant Bouquet ` on olnud alati meelepärane. pealegi on sel lõhnavad, valged õied. Buketti need küll oma vähesusega lausa ei moodusta aga nagu ma olen juba kirjutanud, liigne õierohkus ei olegi alati teretulnud. Vähemalt minu jaoks.  On suur, keskmise kasvukiirusega ja sobib nii päikesesse kui varju. Mina leidsin, et poolvari siiski on talle täispäikesest parem.

´Piedmont Gold ` on suur, keskmise kasvukiirusega hosta. Edeneb nii päikeses kui varjus. Alustab rohekana ja muutub aina kollasemaks. Loetakse üheks parimaks kollaselehiste seas.

´St. Elmo`s Fire ` on keskmise suurusega ja keskmise kasvukiirusega. Pigem pool- ja täisvari. Päris kasvu alguses on üsna kollane aga läheb kiirelt ilusaks säravsalatiroheliseks.

´Stained Glass ` on keskmine kuni suur ja keskmise kasvukiirusega. kahvatulillade lõhnavate õitega ja algusest peale väga sümpaatne oma kuju poolest. soovituslik kasvukoht poolvarjus või täisvarjus. Minul oli esialgu päikeses aga see ei olnud päris see. Kolisin poolvarju.

´Sun Power ` VIST! Kuigi mõned targemad on selle õigeks tunnistanud, ei ole mina ikkagi päris kindel. Helerohelisena alustav ja aina kollasemaks muutuv suur keskmise kasvukiirusega hosta nii päikesesse kui varju.


´Fire Island ` on keskmise suurusega ja keskmise kasvukiirusega. alustab tunduvalt kollasemana, liigub suve arenedes kollakasrohelise poole. Omaette väärtus on punakas leheroots. kasvukoht soovituslikult pool- kuni täisvarjus.

Aitab nüüd neist särajaist selleks korraks. Järgmine kord tulemas punaserootsulised ja lahedad suured. Vindiga kirjud ja sinised.


2 kommentaari:

  1. Hostad on nagu raamatud. Ilma nendeta pole mingit elu ja teiste raamaturiiulit on alati väga huvitav näha, et mida loetakse ja millest lugu peetakse.:)

    VastaKustuta